Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Cevizli Karamelli Tart

    Paylaş

    manolya41
    Deneyimli Üye
    Deneyimli Üye

    Mesaj Sayısı : 343
    Kayıt tarihi : 14/09/09

    Cevizli Karamelli Tart

    Mesaj  manolya41 Bir Paz 31 Ocak - 17:13:19



    MALZEMELER

    HAMUR


    • 1/2 tatlı kaşığı Yuva Aktif Kuru Hamur Mayası
    • Un 150 gr (1.5 su bardağı)
    • Tereyağı 65 gr (3 yemek kaşığı)
    • Şeker 65 gr (3 yemek kaşığı)
    • Tuz 1 tutam
    • Yumurta sarısı 1 adet
    • Vanilin 1 paket
    • Süt 1/5 bardak

    GARNİTÜR

    • Dövülmüş ceviz 100 gr
    • Tereyağı 60 gr (3 yemek kaşığı)
    • Yumurta 2 adet
    • Tane ceviz 100 gr (1,5 su bardağı)
    • Pudra şekeri 1/3 fincan

    KARAMEL

    • Şeker 150 gr (7.5 yemek kaşığı)
    • Süt kreması 100 gr
    • Tereyağı 20 gr (1 yemek kaşığı)
    • Vanilin 1 paket

    HAMURUN HAZIRLANIŞI

    Yuva Aktif Maya’yı 1/5 bardak ılık sütte eritin ve 10 dk bekletin. Tereyağını soğukken küçük parçalara kesin. Un, maya, şeker, vanilin, tuz ve yumurta sarısını yoğurun. Son olarak tereyağı parçalarını ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru merdane ile açıp, yağlanmış, unlanmış tart kalıbına yerleştirin ve çatalla birkaç yerinden delin.

    GARNİTÜRÜN HAZIRLANIŞI

    Yumurtaları ve pudra şekerini beyazlayıncaya kadar çırpın. Üzerine dövülmüş cevizleri, eritilip soğutulmuş tereyağını ekleyin. Karışımı hamurun üzerine dökün. 200 °C fırında pişirin ve soğutun.
    Karamel: Şekeri eriterek karamel elde edin. Süt kremasını, vanilini ve tereyağını karamele ekleyin. Pişmiş tartın kenarına yarım tane cevizleri dairesel dizin. Orta kısımlara ise bütün tane cevizleri serpiştirin. Üzerine karameli dairesel olarak dökün ve pudra şekeri serpin.

      Forum Saati Cuma 24 Kas. - 22:35:20