Patlıcan pidesi
6 kişilik
Pişirme Süresi:45 dk
Hazırlama Süresi:60 dk
Patlıcan pidesi malzemeleri
6 patlıcan 500 gr kıyma 6 su bardağı un 1 su bardağı su 1 çay kaşığı kabartma tozu Tuz 2 su bardağı sıvıyağ 1 yumurtanın sarısı Patlıcan pidesi hazırlanışı
Patlıcan pidesi:
Selanik mutfağına ait size özel yemek tarifimiz.
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin. Kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin.
Kıymayı 1 kahve fincanı kadar suyla pişirin.Közlenip ezilmiş patlıcanla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Elenmiş un, su, sıvıyağ ve kabartma tozunu bir kapta yoğurun. İki eşit parçaya bölüp birinci parçayı yağlanmış fırın tepsisine yayın. Patlıcanlı kıymalı harcı paylaştırın ve kalan hamuru da aynı şekilde açıp üzerine yayın. İstediğiniz büyüklükte dilimler halinde kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Servis yapın.
Patlıcan pidesi artık hazır, afiyet olsun.
6 kişilik
Pişirme Süresi:45 dk
Hazırlama Süresi:60 dk
Patlıcan pidesi malzemeleri
6 patlıcan 500 gr kıyma 6 su bardağı un 1 su bardağı su 1 çay kaşığı kabartma tozu Tuz 2 su bardağı sıvıyağ 1 yumurtanın sarısı Patlıcan pidesi hazırlanışı
Patlıcan pidesi:
Selanik mutfağına ait size özel yemek tarifimiz.
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin. Kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin.
Kıymayı 1 kahve fincanı kadar suyla pişirin.Közlenip ezilmiş patlıcanla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Elenmiş un, su, sıvıyağ ve kabartma tozunu bir kapta yoğurun. İki eşit parçaya bölüp birinci parçayı yağlanmış fırın tepsisine yayın. Patlıcanlı kıymalı harcı paylaştırın ve kalan hamuru da aynı şekilde açıp üzerine yayın. İstediğiniz büyüklükte dilimler halinde kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Servis yapın.
Patlıcan pidesi artık hazır, afiyet olsun.