Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Selanik Usulü Patlıcan Pidesi

    Admin(Uçkun)
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1556
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    Selanik Usulü Patlıcan Pidesi Empty Selanik Usulü Patlıcan Pidesi

    Mesaj  Admin(Uçkun) Çarş. 21 Tem. - 2:51:21

    Selanik Usulü Patlıcan Pidesi 35795_408092051107_69329521107_4235805_5844708_n
    Patlıcan pidesi

    6 kişilik
    Pişirme Süresi:45 dk
    Hazırlama Süresi:60 dk


    Patlıcan pidesi malzemeleri
    6 patlıcan 500 gr kıyma 6 su bardağı un 1 su bardağı su 1 çay kaşığı kabartma tozu Tuz 2 su bardağı sıvıyağ 1 yumurtanın sarısı Patlıcan pidesi hazırlanışı
    Patlıcan pidesi:
    Selanik mutfağına ait size özel yemek tarifimiz.

    Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin. Kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin.

    Kıymayı 1 kahve fincanı kadar suyla pişirin.Közlenip ezilmiş patlıcanla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

    Elenmiş un, su, sıvıyağ ve kabartma tozunu bir kapta yoğurun. İki eşit parçaya bölüp birinci parçayı yağlanmış fırın tepsisine yayın. Patlıcanlı kıymalı harcı paylaştırın ve kalan hamuru da aynı şekilde açıp üzerine yayın. İstediğiniz büyüklükte dilimler halinde kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Servis yapın.

    Patlıcan pidesi artık hazır, afiyet olsun.

      Forum Saati Perş. 28 Mart - 15:55:43