Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Selanik Boregi (ISPANAKLI)

    Paylaş
    avatar
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin

    Mesaj Sayısı : 1549
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    Selanik Boregi (ISPANAKLI)

    Mesaj  Admin(Uçkun) Bir Çarş. 21 Tem. - 2:56:23

    SELANİK BÖREĞİ (ISPANAKLI)

    hamur malzemeleri:

    * 21 gr yaş maya
    * 1 bardak ılık su
    * yarım su bardağı yoğurt
    * yarım su bardağı zeytinyağı
    * 1 yumurrta
    * 1 tatlı kaşığı tuzz
    * aldığı kadar un

    iç malzemeleri:

    * yarım kg ıspanak, yıkanmış, suyu sıkılmış, doğranmış (yıkanıp Paketlenmiş olanlar kuru olduğu için onları kullanabilirsiniz)
    * 1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir
    * 4-5 yeşil soğan, doğranmış
    * tuzz, karabiber, pul biber

    Selanik_boregi2

    hazırlanması:

    1. İç malzemeleri hazırlayıp bir kennara alın.
    2. Mayayı ılık suda eritin. tuzzla karıştırılmış bir miktar unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Havuza mayalı suyu ve diğer hamur malzemelerini ekleyip yoğurun. Kabın üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin.
    3. Hamuru 3 bezeye ayırın. Her bezeyi tekrar 4-5 bezeye ayırın. Her bir parçayı tatlı tabağı büyüklüğünde açıp beşerli grupları aralarını yağlayarak üst üste koyun. (en üst parçayı yağlamayın.) Bu grubu dolaba kaldırıp 10-15 dakika bekletin. Bu arada diğer grupları da hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
    4. Dolaba ilk koyduğunuz grubu çıkartıp yuvarlak tepsinizin büyüklüğünde açın. Yağladığınız tepsiye bu hamuru serin. Ispanaklı içi ikiye bölüp yarısını tepsideki hamurun üzerine serin. İkinci hamur grubunu açıp ıspanakların üzerine serin. Tekrar kalan ıspanaklı içi yayın. Son grubu da açıp tepsiye serin.
    5. Böreği fırına koymadan içi iyi pişsin diye bıçakla birkaç yerinden delin. Üzerine yumurrta sarısı sürüp çörek otu serpin.
    6. Önceden ısınmış 200C fırına koyup üzeri kızarıp altı pişene kadar pişirin. (Eğer altı henüz pişmemiş ama üzeri kızarmışsa tepsiyi fırının alt katına alıp, üzerine folyo kapatın. Bir Süre daha bu şekilde pişirin.)
    7. Tamamen piştikten sonra fırını kapatın. Tepsiyi 15 dakika kapalı fırında bekletip ondan sonra çıkartın. Mümkünse sıcak servis yapın.


    _________________


    DÜN GEÇTİ...YARIN İSE MECHUL...BUGÜN GERÇEK OLAN TEK GÜN...




      Forum Saati C.tesi 17 Kas. - 0:18:29