Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Selanik Usulü,Ispanaklı Acma Borek

    Admin(Uçkun)
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1556
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    Selanik Usulü,Ispanaklı Acma Borek Empty Selanik Usulü,Ispanaklı Acma Borek

    Mesaj  Admin(Uçkun) Paz 25 Tem. - 4:22:26

    Selanik Usulü,Ispanaklı Acma Borek 35115_415847516107_69329521107_4423369_3480395_n

    ISPANAKLI AÇMA BÖREK

    MALZEMELER
    ■1 çay bardağı sıvıyağ
    ■1 çay bardağı yoğurt
    ■1 sişe maden suyu
    ■2 su bardağı ılık su
    ■1 yumurta
    ■1 tatlı kaşığı tuz
    ■un
    İç malzemesi

    ■1 kg ıspanak yıkanmış ve doğanmış
    ■300 gr beyaz beynir veya lor peyniri
    ■1 adet kuru soğan
    ■karabiber
    ■tuz
    ■hamurların aralarını yağlamak için 1 su bardağı sıvıyağ-margarin karışımı
    Yapılışı

    ■Yoğurma kabının içerisine malzemeler konarak un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır. Hamur 15-20 dk dinlendirilir.
    ■Diğer taraftan iç malzemesi hazırlanır. Doğranmış ıspanaklar ve yemeklik doğranmış soğan tuz ile ovulur. Suyu çıkarsa süzülür. Peynir ve karabiber ilavesi yapılarak karıştıştırılır. Tuzu kontrol edilip gerekiyorsa tuz konur.
    ■Dinlenmiş hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler koparılarak servis tabağı büyüklüğünde açılır. Açı,,, bezelerin araları yağ,,,ır ve üçlü gruplar yapılır.
    ■İlk yaptığımız guruptan başlayarak hamurlar elle çelilerek açılabildiği kadar ince açılır. Açı,,, yufka ortadan ikiye kesilir ve kesilen kısımlara iç malzemesi konarak rulo yapılır ve gül böreği şeklinde sarılır. İstenirse kol böreği şeklinde de yapılabilir. Diğer hamurlara da aynı işlem uygulanarak tepsiye dizilir.
    ■Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 dereceye ısıtılmış fırnda kızarana kadar pişirilir.

      Forum Saati Perş. 28 Mart - 15:18:43