Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Semiz Otlu Borek...

    Admin(Uçkun)
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1556
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    Semiz Otlu Borek... Empty Semiz Otlu Borek...

    Mesaj  Admin(Uçkun) Çarş. 28 Tem. - 17:54:10

    Semiz Otlu Borek... 38520_416416511107_69329521107_4438086_6748985_n

    Semizotlu Börek

    Malzemeler:
    3 adet yufka
    6 yemek kaşığı sıvı margarin
    Harcı için;

    1 adet kuru soğan
    1 demet semizotu
    3 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı margarin
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    Yarım limonun suyu
    1 su bardağı rende beyaz peynir
    Tuz, karabiber
    Üzeri için yumurta sarısı
    Yapılışı:

    Semizotlarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra doğrayın.
    Sarımsakları kıyın.
    Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
    Beyaz peyniri rendeleyin.
    Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, semizotları suyunu çekene kadar kavurun.
    Soğanlar renk alınca içine doğranmış semizotlarını ilave edip, semizotları suyunu çekene kadar kavurun.
    En son olarak içine limon suyunu, tuz ve karabiberi, kırmızı pul biberi ilave edip, sote edin. Tencereyi ateşten indirip, içine rendelenmiş beyaz peynirleri ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.
    Yufkaları tezgahın üzerine serip, üst üste koyduktan sonra 4 eşit parçaya bölün.
    Her üçgenin üzerine fırça yardımıyla bir kaseye aldığınız sıvı margarinden sürüp, ortasına soğumuş harçtan koyduktan sonra zarf şeklinde sarın.
    Börekleri sıvı margarin ile yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün.
    Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında böreklerin üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.
    Afiyet Olsun!

      Forum Saati Perş. 28 Mart - 15:03:02