Semizotlu Börek
Malzemeler:
3 adet yufka
6 yemek kaşığı sıvı margarin
Harcı için;
1 adet kuru soğan
1 demet semizotu
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım limonun suyu
1 su bardağı rende beyaz peynir
Tuz, karabiber
Üzeri için yumurta sarısı
Yapılışı:
Semizotlarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra doğrayın.
Sarımsakları kıyın.
Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
Beyaz peyniri rendeleyin.
Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, semizotları suyunu çekene kadar kavurun.
Soğanlar renk alınca içine doğranmış semizotlarını ilave edip, semizotları suyunu çekene kadar kavurun.
En son olarak içine limon suyunu, tuz ve karabiberi, kırmızı pul biberi ilave edip, sote edin. Tencereyi ateşten indirip, içine rendelenmiş beyaz peynirleri ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.
Yufkaları tezgahın üzerine serip, üst üste koyduktan sonra 4 eşit parçaya bölün.
Her üçgenin üzerine fırça yardımıyla bir kaseye aldığınız sıvı margarinden sürüp, ortasına soğumuş harçtan koyduktan sonra zarf şeklinde sarın.
Börekleri sıvı margarin ile yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 185 derece de ısıttığınız fırında böreklerin üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun!