KIZILCIK ŞURUBU
Malzemeler:•Yarım kilo kızılcık
•Yarım su bardağı su
Şerbeti için:
•1.5 Su bardağı su
•1.5 Su bardağı şeker
Hazırlanışı:
1.Kızılcıkları iyice yıkayın ve bir tencerede yarım su bardağı su ile iyice ezilinceye kadar pişirin.
2.Pişen kızılcıkları bir kevgire alın ve suyunu çıkarıncaya kadar iyice ezin.
3.Çıkan suyu tencereyi alın ve üzerine şekerle suyu ekleyin ve kaynatın.
4.Şerbet kaynayınca limon suyunu da ekleyin ve biraz daha kaynatıp ocaktan alın.
5.Ilınan şerbeti bir kavanoza alın ve damak tadınıza göre soğuk su ile sulandırarak servis yapın.
Not: Eğer kış için hazırlayacaksanız, kızılcığı su ilave etmeden arada karıştırarak iyice pişirip kevgirde suyunu çıkartın ve kavanoza alın. Servis edeceğiniz zaman sulandırın ve gerekirse şeker ilavesi yapın.