Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Katmer,(Rumeli Usulu)

    Admin(Uçkun)
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1556
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    Katmer,(Rumeli Usulu) Empty Katmer,(Rumeli Usulu)

    Mesaj  Admin(Uçkun) C.tesi 7 Ağus. - 14:17:24

    Katmer,(Rumeli Usulu) 38051_417097126107_69329521107_4459052_5549270_n

    Katmer ( Rumeli Usulü )

    Malzemeler :
    * Un
    * Bir küçük kase yoğurt suyu ( veya ayran )
    * Ilık su
    * Toz kuru maya
    * Tuz
    * Margarin
    * Bir çay kaşığı sıvıyağ
    * Arzuya göre ekşimikli maydanozlu iç harç veya tahin

    Yapılışı :

    * Toz kuru maya bir çay bardağında şekerli su ilavesiyle çözdürülüp kabartılır.
    * Derince bir kapta unun ortası açılarak, yoğurt suyu, ılık su, tuz ve mayalı su katılır.
    * Yoğurt suyu yerine ayran tercih edilecekse, içerisine katılacak ılık su ayrana göre ayarlanır.
    * Özleştirilen malzemelerden ekmek hamurundan biraz daha katı bir hamur elde edilir.
    * Hamur üzeri nemli bezle örtülüp kabarmaya bırakılır.
    * Dinlendirilen hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler kopartılır.
    * Her beze oklava ile tabak büyüklüğünde açılır.
    * Açıl a n hamurların üzeri margarin ile hafifçe yağl a nır.
    * Eğer katmerinizi iç malzemeli yapacaksanız, ekşimikli maydanozlu harç veya tahin hamurun üzerine güzelce yayılır.
    * Bu hamur çok sıkı olmayacan bir rulo şeklinde sarılır.
    * Rulo haline gelen hamur, gül böreği gibi yuvarlak dolanır.
    * Gül böreği gibi dolanan hamurlar, oklava ile yeniden tabak büyüklüğünde açılır.
    * Açıl an hamurlar yağsız tavada arkalı önlü nar gibi pişirilir.
    * Pişen hamurların üzerine hafifçe margarin gezdirir.
    * Bir kasede tuzlu su yapılıp içerisine bir çay kaşığı sıvıyağ katılır.
    * Bu yağlı su, pişen katmerlerin üzerine fırçayla sürülür.

      Forum Saati Perş. 28 Mart - 14:39:39