Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    SELANİK TATLISI

    Paylaş
    avatar
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin

    Mesaj Sayısı : 1549
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    SELANİK TATLISI

    Mesaj  Admin(Uçkun) Bir C.tesi 27 Kas. - 10:25:34



    SELANİK TATLISI

    Bu tatlı ne zamandır kendim için yapmak istediğim bir şeydi. Tarifi mantığıma göre biraz değiştirdim. Sonuç: Mükemmel bir lezzet... ****** bu tatlıyı çok severmiş. Sevmekte de yerden göğe haklıymış.

    Çok hafif; hem sütlü hem de şerbetli bir tatlı. Biraz zaman alıyor ama değiyor. Şiddetle tavsiye ediyorum.

    Malzemeler:
    Hamuru:

    7.5 kahve fincanı un

    3 kahve fincanı oda sıcaklığında tereyağı (kesinlikle margarin kullanmayın, tereyağı, tatlının tadını belirliyor)

    1 kahve fincanı pudra şekeri

    Muhallebisi:

    3 su bardağı süt

    1 kahve fincanı buğday nişastası

    1/2 çay kaşığı tuz

    3 çorba kaşığı toz şeker

    3 adet yumurta

    Şerbeti:

    2.5 su bardağı toz şeker

    2.5 su bardağı su

    1 çorba kaşığı limon suyu

    Yapılışı:

    Muhallebi için; sütü ıstıp, süt kaynama noktasına gelmeden hemen önce nişastayı, şekeri ve tuzu çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırarak ekliyoruz. Muhallebi gibi pişiriyoruz, soğutuyoruz.

    Hamur için; unu ve pudra şekerini koyduğumuz yoğurma kabına yumuşamış tereyağını da ekleyerek bir hamur yoğuruyoruz (Başlarda kum gibi birbirini tutmayacak, tereyağ eridikçe bütünleşecek).
    Hamuru tereyağı ile yağladığımız tepsiye bir parmak kalınlığında yayıyoruz. Bastırarak düzleştiriyoruz.

    180 dereceli fırında 30-35 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.

    Bu sırada soğuyan muhallebiye mikser yardımıyla 3 yumurtayı sırayla yedirerek katıyoruz.

    Fırından çıkardığımız pişmiş hamurun üstüne bu muhallebiyi dökerek tekrar fırına sürüyoruz (Altı neredeyse piştiği için ben bir üst rafa koydum). 180 derecede muhallebinin üstü kızarmaya başlayana kadar pişiriyoruz.Muhallebi hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp soğutuyoruz. Soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesiyoruz.

    Şerbet için; su ve şekeri şerbet kıvamını alana kadar kaynatıp limon suyunu ekleyerek ateşten alıyoruz.

    Şerbetin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuş olan muhallebili tatlının üstüne yavaş yavaş döküyoruz.

    Şerbeti çekmesi için 1-3 saat arası bekledikten sonra servis edebiliriz.

    afiyet olsun





    _________________


    DÜN GEÇTİ...YARIN İSE MECHUL...BUGÜN GERÇEK OLAN TEK GÜN...




    SlMONE
    Özel Üyeler
    Özel Üyeler

    Mesaj Sayısı : 17
    Kayıt tarihi : 06/07/11

    Geri: SELANİK TATLISI

    Mesaj  SlMONE Bir Çarş. 13 Tem. - 20:18:49

    En kısa zamanda deneyeceğim. Tereyağı bir de mis gibi kokar :) Teşekkür

      Forum Saati Cuma 21 Eyl. - 19:37:45