Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Padişah lokumu tatlısı, Padişah lokumu tatlısı tarifi, osmanlı mutfağı yemek tarifleri, osmanlı yemekleri, Tatlı tarifleri

    Admin(Uçkun)
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1556
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    Padişah lokumu tatlısı, Padişah lokumu tatlısı tarifi, osmanlı mutfağı yemek tarifleri, osmanlı yemekleri, Tatlı tarifleri  Empty Padişah lokumu tatlısı, Padişah lokumu tatlısı tarifi, osmanlı mutfağı yemek tarifleri, osmanlı yemekleri, Tatlı tarifleri

    Mesaj  Admin(Uçkun) C.tesi 12 Mart - 9:39:50

    Padişah lokumu tatlısı, Padişah lokumu tatlısı tarifi, osmanlı mutfağı yemek tarifleri, osmanlı yemekleri, Tatlı tarifleri  Lokummuhallebi621
    [size=12]Padişah Lokumu ..
    [/size]

    Malzemeler:

    3 kahve fincanı un
    3 hahve fincanı şeker
    5 yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya

    Muhallebi için:

    3 yemek kaşığı un
    75gr.margarin
    yarım kilo süt
    üzerini süslemek için süt ve hindistan cevizi


    Yapılışı:

    UnPadişah lokumu tatlısı, Padişah lokumu tatlısı tarifi, osmanlı mutfağı yemek tarifleri, osmanlı yemekleri, Tatlı tarifleri  VirgulşekerPadişah lokumu tatlısı, Padişah lokumu tatlısı tarifi, osmanlı mutfağı yemek tarifleri, osmanlı yemekleri, Tatlı tarifleri  VirgulyumurtaPadişah lokumu tatlısı, Padişah lokumu tatlısı tarifi, osmanlı mutfağı yemek tarifleri, osmanlı yemekleri, Tatlı tarifleri  Virgulkabartma tozu ve vanilya bir kapta karıştırılarak yağsız bir kek hamuru yapılır.Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine bu karışım dökülür.200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. İnce bir kek olacak.Diğer tarafta mulallebi için bir tencerede yağ eritilir.İçine un koyup miktar kavrulur.Daha sonra süt ilave edip karıştırarak pürüzsüz bir muhallebi yapılır. Soğuyan kek dikdörtgen olacak şekilde dilimlenir bu dilimi ortadan ikiye kesip iç tarafı dışa gelecek şekilde arasına muhallebi sürüp rulo yapılır. Yani beyaz süngerimsi tarafı dışa gelecek.Dilimlerin hepsi bu şekilde sarılır.Daha sonra sarmaları derin bir kapta bulunan süte batırıp daha sonra hindistan cevizine bulanır.1 gece dolapta bekletilip servis edilir.Afiyet olsun...

      Forum Saati Perş. 28 Mart - 15:39:20