Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Kıymalı Çarşaf Böreği,Balkan Mutfağı,Yöresel Lezzetlerimiz,Selanik Usulu Kıymalı Çarşaf Böreği...

    Paylaş
    avatar
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin

    Mesaj Sayısı : 1549
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    Kıymalı Çarşaf Böreği,Balkan Mutfağı,Yöresel Lezzetlerimiz,Selanik Usulu Kıymalı Çarşaf Böreği...

    Mesaj  Admin(Uçkun) Bir Çarş. 27 Haz. - 18:23:04



    KIYMALI ÇARŞAF BÖREĞİ


    Malzemeleri:
    1,5 su bardağı ılık su ve süt (yarı yarıya),
    1 tatlı kaşığı toz maya,
    1 yemek kaşığı sıvı yağ,
    Tuz,
    Aldığı kadar un (ele yapışmayacak sertlikte hamur olacak),

    1 yumurta (üzeri için),
    Sıvı yağ (bezelerin arasına sürmek için),

    İç harcı için:

    İsteğe bağlı olarak; ıspanaklı iç veya patatesli iç veya kıymalı iç veya peynirli iç...
    kıymalı, peynirli vede patatesli olur)

    Yapılışı:
    Derin bir kabın içinde mayayı, 1.5 su bardagi ılık su ve süt karışımı ile eritin. İçine biraz tuz ve sıvı yağ ekleyip karıştırın. Aldığı kadar unla iyice yoğurun. Hamurun uzerine nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 5-6 tane beze yapın ve tepsiye dizin. Bezeleri, merdane yardımıyla, pasta tabağı büyüklüğünde açın, yağlanmış servis tapağına koyun. Bütün bezeleri bu şekilde açın ve bezelerin hem altını hem üstünü iyice yağlayıp, üst üste koyun. Bütün bezeleri böyle açıp, yağladıktan sonra çarsaf veya sofra bezini yere veya yemek masasına serin. Açtığınız bezelerden birini çarşafın üzerine koyun, dikkatlice her tarafindan çekiştirerek incecik açın. iç harçtan açtığınız hamurun üzerine serpiştirin ve örtüyü kaldırarak, hamurun iki tarafını, ortada birleştirin. Yağlanmış tepsiye, ister uzunlamasına, ister gül gibi kıvrımlı, isterseniz de dilim dilim keserek yerleştirin. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayıp, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180-200 derecede kızarıncaya kadar pişirin

    Not: Yanında Buz gibi Ayranla Daha lezettli olur,Yada herhangi Bir hoşaf (Erik,Kızılcık Şerbeti,Limonata yada Üzüm vb...) türü ile de

    AFIYET OLSUN


    _________________


    DÜN GEÇTİ...YARIN İSE MECHUL...BUGÜN GERÇEK OLAN TEK GÜN...




      Forum Saati Salı 24 Nis. - 16:27:42