Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Yanya,Yanya Tarifi,Selanik Baklavası Tarifi,Balkan Mutfağı,Yöresel Lezzetler

    Paylaş
    avatar
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin

    Mesaj Sayısı : 1549
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    Yanya,Yanya Tarifi,Selanik Baklavası Tarifi,Balkan Mutfağı,Yöresel Lezzetler

    Mesaj  Admin(Uçkun) Bir C.tesi 30 Haz. - 2:30:04



    SELANİK (YANYA) BAKLAVASI

    MALZEMELER;
    5 su bardağı un
    4 adet yumurta
    1 çay bardağı süt
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    Açmak için nişasta

    Üstü için;
    250 g. katıyağ
    İçi için;
    2 su bardağı toz badem

    Şurubu;
    5 su bardağı tozşeker
    3 su bardağı su
    2 tatlı kaşığı limon suyu

    HAZIRLANIŞI;
    Unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Ortasına tuz, zeytinyağı, yumurta ve süt koyup yoğurun. Eğer hamur sert olursa biraz su ilavesi yapın. 15 dk. yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez örtün ve 20 dk. kadar dinlenmeye bırakın. Hamuru 8 parçaya bölün ve elde yuvarlayın. Nişastaya bulayın ve merdaneyle tek tek açın. Yağlanmış fırın tepsisine dört tanesini üst üste koyup ortasına dövülmüş badem (Fıstık,Ceviz,Fındık vb...) serpin. Diğer hamurlar da aynı şekilde açıp üstüne yerleştirin. Tepsideki hamuru iri kareler halinde kesin. Tereyağını eritip tatlının üstünde gezdirin. 180 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin ve fırından çıkarın. Tepsi ılınınca üzerine ılık şerbet dökün. 5-6 saat dinlendirin. İyice soğuduktan sonra servis yapın.
    Afiyet olsun.


    _________________


    DÜN GEÇTİ...YARIN İSE MECHUL...BUGÜN GERÇEK OLAN TEK GÜN...




      Forum Saati C.tesi 17 Kas. - 0:21:55