Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Yılbaşı Kurabiyeleri

    avatar
    manolya41
    Deneyimli Üye
    Deneyimli Üye


    Mesaj Sayısı : 343
    Kayıt tarihi : 14/09/09

    Yılbaşı Kurabiyeleri Empty Yılbaşı Kurabiyeleri

    Mesaj  manolya41 Paz 31 Ocak - 17:12:41

    Yılbaşı Kurabiyeleri Dymwhw
    Malzemeler

    24 adet kurabiye için

    * 225 gram tereyağı, yumuşak – oda sıcaklığında
    * 1 su bardağı (115 gram) pudra şekeri
    * 2 adet yumurtanın sarısı
    * 2/3 su bardağı (60 gram) kakao
    * Yaklaşık 2 su bardağı (265 gram) un*
    * Hamuru açmak ve üzerine serpmek için ekstra pudra şekeri (yaklaşık 1/2 su bardağı)
    * Dolgu malzemesi olarak 3/4 su bardağı sürülebilir kıvamda karamel, Nutella, fındık ezmesi, çikolatalı ganaj veya marmelat

    *2 su bardağı un tam 280 grama denk geliyor. 2 su bardağından 2 çorba kaşığı unu çıkartırsanız 265 gram elde edeceksiniz.
    Yılbaşı Kurabiyeleri 29e6cnr
    Yapılışı

    1. Tereyağı ve 1 su bardağı pudra şekerini mikserle iyice çırpın.
    2. Yumurta sarılarını teker teker ekleyip tamamen karışana kadar çırpmaya devam edin.
    3. Kakao ve unu birlikte eleyip 3 seferde, her seferde karışıma tamamen karışacak şekilde, ekleyip çırpın. Yumuşak ve nemli bir hamur elde edeceksiniz.
    4. Hamuru bir santim kalınlığında açıp dört eşit parçaya bölün ve teker teker streç filme sarıp buzdolabında en az 1 saat soğumaya bırakın.
    5. Tezgaha biraz pudra şekeri serpip hamur parçalarını teker teker 3 mm kalınlığında açın ve 6 cm büyüklüğünde bir kurabiye kalıbıyla (veya yoksa bir bardak yardımıyla) daireler kesin. Toplamda 48 adet daire çıkması lazım. Bunların yarısının ortasını 2.5 cm çapında başka bir kurabiye kalıbıyla (eğer yoksa soda şişesinin kapağı veya bir yüzük bile olabilir) kesip çıkartın.
    6. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında parşömen kağıdı (yağlı kağıt) serili tepsilerde 15′er dakika pişirin.
    7. Kurabiyeler oda sıcaklığına geldiğinde ortası delik olan kurabiyelerin üzerine bir çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri serpin.
    8. Ortası delik olmayan dairelere kenarlarında biraz boşluk bırarak bir çay kaşığından biraz daha fazla harçtan sürüp ortasında delik olan daireleri hafifçe bastırarak (dikkat edin kurabiyeler çok kırılgan, dış kenarlardan değil, boşluğa yakın olan iç kenarlarından bastırın) yerleştirin.

      Forum Saati Cuma 26 Nis. - 10:41:15