Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Domatesli Fener Balığı

    avatar
    manolya41
    Deneyimli Üye
    Deneyimli Üye


    Mesaj Sayısı : 343
    Kayıt tarihi : 14/09/09

    Domatesli Fener Balığı Empty Domatesli Fener Balığı

    Mesaj  manolya41 Paz 31 Ocak - 17:25:03

    MALZEMELER

    1 kg fener balığı fileto
    1 küçük kutu ançuez
    ½ çorba kaşığı biberiye
    ½ çorba kaşığı tarhun
    3 çorba kaşığı limon suyu
    2 adet kuru soğan
    2 diş sarımsak
    5 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı biber salçası (tatlı)
    1 kutu soyulmuº domates konservesi
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    karabiber
    tuz


    YAPILIŞ TARİFİ

    Fener balığını balıkçınıza ayıklatıp fileto çıkartınız.Üzerine limon suyu
    sürünüz, tuz ve karabiber serpip biberiye yapraklarını saplayıp 20 dakika
    kadar marine ediniz.

    Ancuez filetolarını 2 santim boyunda kesiniz.
    Sarmısakları soyduktan sonra eziniz. Soğanları da ince dilimler halinde
    doğrayınız. Sıvı yağı tavada kızdırıp soğan ve sarmısağı yumuşayana
    kadar soteleyiniz. Domates salçası ve pul biberi ekleyip sotelemeye devam
    ediniz.

    Süzülmüş domates konservesini de tavaya ekleyiniz. Devamlı surette bie
    çatal yardımıyla ezerek püre haline getiriniz. Tuz, karabiber ve tarhunu
    ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişiriniz.

    Fırın kabına hazırlamış olduğunuz sosun yarısını döküp ortasına filetoyu,
    etrafına da ançuezleri yerleştiriniz. Kalan sos ve yağı da üzerine döküp
    daha önceden 160-180oC’a ısıttığınız fırında 40 dakika fırınlayınız.
    Balığı tabaklara dağıttıktan sonra, tepsida kalan sosu da eşit olarak
    balıkların yanlarına koyup sıcak servis yapınız

      Forum Saati Paz 19 Mayıs - 20:37:53