Malzemeler:
800 gr beyaz etli balık filetosu
1/2 fincan elma sirkesi
1 kırmızı soğan
1 diş sarımsak
1 demet taze kişniş
1 demet maydanoz
1/2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı limon suyu
Domates sosu için:
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 küçük kırmızı acı biber
4 büyük domates
4 soğan
1/2 demet taze kişniş
limon suyu (isteğe bağlı)
1/2 fincan sızma zeytinyağı
biber
Tarifi:
Soğanı, sarımsağı, yıkayın soyun, bütün otlarla birlikte ince ince kıyın, bütün malzemeyi elma sirkesi ile birlikte karıştırarak, ayıklanmış balıkları bu bu karışıma bulayarak buzdolabında 2 saat bekletin.
Bu arada domatesleri rendeleyin ve diğer sos malzemesini içine atarak karıştırın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabındaki marine dilmiş balığı ızgarada pişirin. Soğuk domates sosu ile birlikte servis yapın.
800 gr beyaz etli balık filetosu
1/2 fincan elma sirkesi
1 kırmızı soğan
1 diş sarımsak
1 demet taze kişniş
1 demet maydanoz
1/2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı limon suyu
Domates sosu için:
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 küçük kırmızı acı biber
4 büyük domates
4 soğan
1/2 demet taze kişniş
limon suyu (isteğe bağlı)
1/2 fincan sızma zeytinyağı
biber
Tarifi:
Soğanı, sarımsağı, yıkayın soyun, bütün otlarla birlikte ince ince kıyın, bütün malzemeyi elma sirkesi ile birlikte karıştırarak, ayıklanmış balıkları bu bu karışıma bulayarak buzdolabında 2 saat bekletin.
Bu arada domatesleri rendeleyin ve diğer sos malzemesini içine atarak karıştırın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabındaki marine dilmiş balığı ızgarada pişirin. Soğuk domates sosu ile birlikte servis yapın.