Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Varis Nedir,Varis Tedavi Yöntemleri Nedir, Varis Nasıl Tedavi Edilir,

    Admin(Uçkun)
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1556
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    Varis Nedir,Varis Tedavi Yöntemleri Nedir, Varis Nasıl Tedavi Edilir, Empty Varis Nedir,Varis Tedavi Yöntemleri Nedir, Varis Nasıl Tedavi Edilir,

    Mesaj  Admin(Uçkun) Salı 29 Haz. - 1:44:47

    Varis Nedir,Varis Tedavi Yöntemleri Nedir, Varis Nasıl Tedavi Edilir, Varis1


    Varis Nedir

    Özellikle Kadınların sorunu olarak bilinen Varis Hakkında Bilgiler, Varis Nedir, Varisin Nedenleri ve Varise Karşı Yapılması Gerekenler.

    Genellikle vücudun en fazla basınç altında kalan bölgesi olan bacakların alt kısımlarında görülen varis, yalnızca estetik açıdan değil, sağlık açısından da önlem almayı gerektirir.
    Bu durum, damarların deri yüzeyinde görünür hale gelip morarması ile kendini gösterir. Ayak bileklerinde şişlikler oluşabilir. Uzun süre ayakta kalındığında bacaklarda ağrı ve karıncalanma hissedilir.
    Varis tedavi edilmezse ciltte çeşitli ödemlere sebep olabilir. İlerleyen varis kan dolaşımında da önemli problemlere yol açabilir. Varislerin ilerlemesine engel olmak için fark edildiğinde bir uzmana gidilmesi gerekir.”

    -GENETİK OLABİLİR -
    Prof. Dr. Mutasim Süngün, ailesel yatkınlığın, ayakta fazla kalmanın ve hareketsiz uzun süreli oturmayı gerektiren işlerin varise neden olabileceğini belirtti.
    Bunun yanında şişmanlık ve yaşlılığın da risk faktörleri arasında olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Süngün, ”Hamilelik sırasında aşırı kilo alımı ve hormonal değişiklikler de varisin oluşmasında etkilidir. Kadınlarda daha sık rastlanmasının nedeni ise hormonal etkenlerin yanında, gebelikler ve uzun süre kullanılan doğum kontrol ilaçlarıdır” diye konuştu.
    Özellikle uzun süre ayakta durmayı ya da oturmayı gerektiren işlerde çalışan kadınların fırsat buldukları her an ayaklarını yukarı kaldırarak kan dolaşımlarını rahatlatmaları gerektiğini anımsatan Prof. Dr. Süngün, şunları kaydetti:
    ”Eğer bunları yapamıyorlarsa en azından aralıklı zamanlarda ayaklarını ileri-geri hareket ettirerek baldır kaslarını çalıştırmaları gerekir. Özellikle yürüyüş ve yüzme gibi sporlar, varislerin gelişimini önlemede önemli bir role sahiptir. Her fırsatta bacaklarınızı kalp seviyesinin üzerinde olacak şekilde uzatıp dinlenmeye gayret edin.
    Uzun süre hareketsiz oturmaktan ve ayakta kalmaktan kaçının. Düzenli olarak egzersiz yapılmalı, kilo almamaya dikkat edilmeli, sigara ve alkol tüketimi azaltılmalı. Kısaca, mümkün olduğunca hareketli bir yaşam tarzını benimseyin.
    Diğer taraftan, çok sıcak suyla banyo yapmak da varislerin ilerlemesini hızlandırır. Bu nedenle kaplıca, sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durmak, sıcak kum ve güneşte fazla kalmamak gerekir. Bunların yanı sıra dar pantolonlar da varisi tetikler.”
    Varis Nedir,Varis Tedavi Yöntemleri Nedir, Varis Nasıl Tedavi Edilir, 299498


    Varis Tedavisi

    Kadınların Kabusu olan Varisten Kurtulmak için çeşitli tedavi yöntemleri vardır, Kompresyon Tedavisi (Varis Çorabı), Lazerle tedavi, İğne Tedavisini sayabiliriz.

    Kompresyon tedavisi

    Bu tedavide, rahatsızlığın boyutuna bağlı olarak, elastik bandajlar ya da varis çorapları kullanılarak, dokulara ve rahatsızlığa neden olan damarlara baskı uygulanır. Bu sayede toplardamarların duvarları biçimlerini yitirmez, damar içindeki kapakçıklar yeniden doğru şekilde kapanır ve böylelikle kanın bacaklarda birikmesini engeller. Kompresyon tedavisi, variste, kronik toplardamar yetersizliğinde, lenf ödemlerinde ve toplardamarların gebelik sırasında genişlemesinde uygulanır.

    Lazerle tedavi
    Cilt dışından lazer tedavisi uzun yıllardır, cildin hemen altında yer alan, çapı 1 mm altında olan küçük kılcal varislerin tedavisinde uygulanmaktadır. Tedavi sırasında güçlü bir lazer ışını sorunlu bölgeye yönlendirilir. Işın toplardamarın içindeki kanın ısınmasına ve katılaşmasına neden olur. Küçük varis dallan bu şekilde tıkanır. Tedavinin ardından müdahale edilmiş damarlar dışarıdan bakıldığında hafif kahverengi görünür. Ancak bu renk değişimi yaklaşık birkaç ay sonra geçer.
    Varis tedavisi Günümüzde lazer tedavisi, gelişen yüksek teknoloji sayesinde büyük varislerin tedavisinde de kullanılmaktadır. Bu yöntem, genel anestezi altında yapılan ve damarların cerrahi olarak çıkarılması esasına dayanan yöntemlere bir seçenek olarak geliştirilmiştir. Amerika Birleşik Devletleri ve Batı Avrupada son 5 yıldır yaygın olarak kullanılan bu yöntem ülkemizde de 3-4 merkezde uygulanmaya başlamıştır.
    Damar içi lazer tedavisi, büyük varisli damarların içten uygulanan lazer anesteziyle tıkanması yöntemine verilen isimdir. Bu işlem, lokal anestezi ile muayenehane koşullarında da yapılabilir ve çoğu zaman 30-45 dakikada tamamlanır. Hastaya dikiş atılmasına gerek yoktur. Operasyon sonrası, tedavi edilen bacağa bandaj uygulanır ve hasta biraz dinlendikten sonra evine yürüyerek dönüp, normal aktivitelerine devam edebilir.
    Her varis hastası bu yöntemle tedavi edilemez. Varis halini almış ana yüzeysel toplardamarların çoğunda kullanılabilir. Ancak yalnızca yan damarlarda küçük varisler varsa, bu hastalarda iğne tedavisi daha iyi olabilir.

    İğneyle tedavi
    Bu işlemde hastalıklı toplardamara, damar çeperlerine hasar veren bir madde verilir. Bunun ardından, baskılı kompresyon uygulanmasıyla damar çeperleri birbirine yapışır ve toplardamar işlevini yapamaz, yani buradan kan akışı gerçekleşmez. Zamanla vücut bu toplardamarı ortadan kaldırır. Tıkanan toplardamarların görevini, yani kanın kalbe geri taşınmasını çevredeki diğer damarlar üstlenir. Bu tedavi yöntemiyle öncelikle tıkanan küçük kılcal damarlara ve toplardamarların küçük yan damarlarına müdahale edilir.

    Varis ameliyatları
    Eskiden büyük kesilerle çıkartılan varisler, artık üzerlerine yapılan 2-3 mm uzunlukta kesilerle temizlenebiliyor. Bu kesilere dikiş atılmasına gerek olmadığı gibi, özel bantlar kullanılarak kısa sürede iyileşmesi sağlanıyor.
    Önceden, ayak bileğinden kasığa kadar tüm ana yüzeysel toplardamarın tamamen çıkartılması işlemi sık kullanılmaktaydı. Günümüzde bu yöntem çok nadir uygulanmakta olup, yerini lazer tedavisine bıraktı.
    alıntıdır.

      Forum Saati Paz 28 Nis. - 3:11:26