içindekiler
2 küçük kabak
3 domates
1 soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kekik
600 gr kıyma
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gr mozzarella peyniri
2-3 çorba kaşığı çam fıstığı
hazırlanışı
Kabakları ve domatesleri yıkayın. Yarım cm'lik halkalar halinde dilimleyin. Soğanı ve sarımsağı soyup küp küp doğrayın.
Kıymayı soğan, sarımsak, yumurta, toz biber ve kekik ile kaıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp yoğurun. Karışımdan biraz büyükçe 12 köfte hazırlayıp ortalarına hafifçe bastırın.
Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın veya içine yağlı kağıt yerleştirin.
Yağı bir tavada kızdırın. Köfteleri önlü arkalı kızaracak şekilde 2-3 dakika pişirin. Bu arada mozzarella peynirini dilimleyin.
Köfteleri yağladığınız tepsiye dizin. Domatesleri ve kabakları köftelerin yanına üst üste gelecek şekilde aralarına yerleştirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Peynir dilimlerini köfte ve sebzelerin üzerine yerleştirip yemeği fırında 15-20 dakika pişirin.
Çam fıstıklarını küçük bir tavada yağ kullanmadan hafifçe kavurun. Servis yapmadan önce köftelerin üzerlerine çam fıstıklarını serpin.