Çikolatalı yumuşak şekerleme
30 adet
Malzemeler
330 gr toz şeker
110 gr esmer şeker
60 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı glikoz
125 ml krema
60 ml süt
40 gr tereyağı
Yapılışı
15 cm'lik derin ve kare bir kalıba kenarlardan sarkacak şekilde yağlı kağıt serin.
Şekerleri, çikolatayı, glikozu, krema ve sütü sos tenceresine alın ve sürekli karıştırarak şeker eriyinceye kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp 115 dereceye ulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirmeye devam edin.
Ocaktan alın ve karıştırmadan içine tereyağını ekleyin. Karışımın ısısını derece ile kontrol edip 20 dakika sonra 40 dereceye düştüğünde tahta bir kaşıkla 10 dakika karıştırın ve hızlıca kalıba dökün.
Üzerini örtüp oda sıcaklığında en az 3 saat bekletin. Kalıptan çıkartıp kare dilimleyin ve servis yapın.
30 adet
Malzemeler
330 gr toz şeker
110 gr esmer şeker
60 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı glikoz
125 ml krema
60 ml süt
40 gr tereyağı
Yapılışı
15 cm'lik derin ve kare bir kalıba kenarlardan sarkacak şekilde yağlı kağıt serin.
Şekerleri, çikolatayı, glikozu, krema ve sütü sos tenceresine alın ve sürekli karıştırarak şeker eriyinceye kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp 115 dereceye ulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirmeye devam edin.
Ocaktan alın ve karıştırmadan içine tereyağını ekleyin. Karışımın ısısını derece ile kontrol edip 20 dakika sonra 40 dereceye düştüğünde tahta bir kaşıkla 10 dakika karıştırın ve hızlıca kalıba dökün.
Üzerini örtüp oda sıcaklığında en az 3 saat bekletin. Kalıptan çıkartıp kare dilimleyin ve servis yapın.