Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Ağız Bakımı,Diş Sağlığı,

    Admin(Uçkun)
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1556
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    Dikkat Ağız Bakımı,Diş Sağlığı,

    Mesaj  Admin(Uçkun) Cuma 13 Eyl. - 16:05:10

    Ağız Bakımı,Diş Sağlığı, Agiz-bakimi-dis-sagligi-321


     Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığın, yaşamsal fonksiyonların ve yaşam kalitesinin önemli bir parçasıdır.
     
    Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığın, yaşamsal fonksiyonların ve yaşam kalitesinin önemli bir parçasıdır. Dünya Sağlık Örgütü`nün (WHO) tespitlerine göre; diş ve diş eti rahatsızlıklarının, çocuklarda büyüme yetersizliğine, hamilelerde 8 kat daha fazla düşük ağırlıklı doğumlara, 39-69 yaş grubunda ise 7 kat daha fazla kalp hastalığına neden olduğu belirtilmiştir. Ülkemizdeyse bu gerçeklere rağmen; halkımıza ağız ve diş sağlığı hizmetleri olması gerektiği kadar ulaşamamaktadır. Kamuda, hastalara aylar hatta yıllar sonraya randevu verilmektedir. Sosyal güvenlik kapsamında olan vatandaşlar, kamudan alamadıkları hizmeti muayenehanelerden ve kurumlardan para ödeyerek satın almak zorunda kalmaktadır. Ancak çoğu zaman bütçelerinden yeterli parayı ayıramadıkları için bu hizmetleri hiç alamamaktadırlar. Bu durum; diş hekimi sayısının azlığından değil, sağlık politikalarındaki yanlışlardan kaynaklanmaktadır. Sorunun çözümü için kamudaki diş hekimi istihdamının, diş hekimi olmayan ya da yetersiz olan yerleşim alanlarına yapılması ve kamunun özel sağlık kurum ve kuruluşlarından diş hekimliği hizmeti satın alması gerekmektedir.
     
    Sağlık Bakanlığı`nca yapılan bir araştırma; gelişmiş ülkelerde nüfusun diş hekimine gitme sıklığının yılda 5, ülkemizde ise 0.7 olduğunu göstermiştir. Ağız-diş sağlığındaki bu acı gerçeğin nedenleri, ağız ve diş sağlığına ayrılan payın düşüklüğü ve harcamaların da ağırlıklı olarak tedavi edici hizmetlere yönelik olması, ülkemizde okur-yazarlığın, buna bağlı olarak da sağlık okur-yazarlığının ve sağlık kültürünün düşük düzeyde olması, halkımızın ağız-diş hastalıkları konusunda ihmalkar olması ve diş hastalıklarının sağlık sorunu olarak kabul edilmemesi, halkın alım gücünün yetersizliği, kişi başına düşen diş hekimi oranındaki dengesizlik, hamilelere ve 5-6 yaş grubu çocuklara yönelik ağız diş sağlığı eğitim programlarının olmamasıdır. Bu kötü tabloyu değiştirmek için ağız ve diş sağlığı konusunda toplumsal bilinçlenmeyi sağlayacak ulusal politikalara ağırlık verilmelidir. Çünkü insanların yaşamları süresince sahip olabilecekleri en büyük zenginliklerden birisi de yaşamları boyu kendi doğal ve sağlıklı dişleriyle gülümseyebilmeleri, çiğneyebilmeleri ve konuşabilmeleridir.


    ÖNEMLİ : Bu sitenin içeriği, kullanıcıyı sağlık amaçlı bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sitede yer alan bilgiler, hiçbir zaman bir hekim tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Site içeriği, asla kişisel teşhis ya da tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir.

      Forum Saati Cuma 26 Nis. - 21:44:13