Malzemeler:
*
350g toz seker (1+ 3/4 s.b.)
*
150g findik tozu (1+ 1/4 s.b.)
*
7 orta boy yumurtanin beyazi
*
1 c.k. acibadem ozu (~5-6 damla)
*
10-15 adet badem
Yapilisi:
1.
Firini 140 dereceye isitin. Tum malzemeleri (bademler ve badem ozu haric) bir tencereye alip tahta kasikla guzelce karistirin. Tencereyi ocagin ustune alip kisik ateste surekli karistirarak karisim koyu bir hamur kivamini alincaya kadar pisirin.
2.
Ocaktan aldiginiz hamurun icine acibadem ozunu de katip tekrar karistirin. Bu asamada hamur size cok tatli gelebilir pistikten sonra tadini buluyor. Karisimi duz uc takilmis (yaklasik 1 cm ya da birazcik daha kucuk bir uc kullanin) krema torbasina doldurun.
3.
Yagli kagit serilmis bir firin tepsisine tum hamuru, bir cay tabagindan biraz kucuk boyda, yuvarlak diskler halinde sıkın. Hamuru sıkarken torbayi dik tutup diger elinizle de torbanin ucunu hafifce cevirerek sıkın, boylece hamur hafifce yayilacak ve top kalmayacak. Kurabiyelerin uzerine bademleri yerlestirdikten sonra firina verip kurabiyeler sertlesinceye kadar pisirin. Kurabiyeleri yagli kagittan alip birbirine yapistirdiktan sonra servis yapabilirsiniz!
Gelelim puf noktalarina; bu malzemelerle yaklasik 10-12 adet buyuk boy kurabiye cikiyor, eger kucuk boy yapmak isterseniz firini yaklasik 110-120 dereceye ayarlayin. Hamuru sıkarken ayni boy yapmaya dikkat edin ki yapistirinca guzel gorunsun. Hamuru sıkarken yagli kagit surekli tepsi icinde oynuyor bunu engellemek icin kagitla tepsi arasina ve her dort koseye birer damla hamur sıkın boylece kagit tepsiye yapisacak ve hamuru sıkmak daha kolay olacak. Kurabiyeleri cok pisirmemeye dikkat edin aksi taktirde cok sert oluyorlar, hafifce kizarinca parmaginizla kontrol edin eger parmaginiz icine girmiyorsa pismis demektir Pisen kurabiyeler kagida yapisiyor ve cikarmak cok zor oluyor, kurabiyeleri parcalamadan cikarmak icin tepsi ile kagit arasina coooook az su dokun, kagit islaninca kurabiyeler daha kolay ayrilacak. Son olarak kurabiyeleri birbirine yapistiriken cok bastirmayin