Baklavalık yufkayla, ıspanaklı börek.
Malzemeler:
*
1 kutu baklavalık yufka (phyllo pastry)
* 250gr. ıspanak
* 1 adet kuru soğan
* 100 gr. beyaz peynir
* Tuz, karabiber
Yufkalara sürmek için:
* 2 yumurta + sarısını üzerine süreceğimiz yumurtanın beyazı
* 1+1/2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
* Biraz tuz
Üzerine:
* 1 yumurtanın sarısı
* 4 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* Susam, çörekotu (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
* Yufkanız buzlukta ise, kullanmadan en az yarım saat önce buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında bekletin.
* Yufkalara sürmek için verdiğim malzemeleri çırpın.
* Ispanakları ve soğanı ince doğrayıp biraz tuz ile ovun. Avucunuzda suyunu sıkarak başka bir kaba alın, karabiberini ve peynirini ekleyin.
* Fırın tepsinizi yağlayıp, fırınınızı 350F/ 180C getirin.
* 2 kat yufkayı tepsinizin içine sığacak biçimde buruşturarak tepsiye koyun, üzerine 3-4 çorba kaşığı sıvı malzemeden sürün (yufkalar iyice ıslanmıs olsun).
* Bu işleme, yufkalar yarılanana kadar devam edin.
* İç malzemeyi koyup, tekrar kalan yufkaları, iki yufka ve sıvı malzeme olmak üzere bitirin.
En üste 1 yumurtanın sarısı, 4 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı sıvıyağı çırparak sürün.
* Arzu ederseniz susam ve çörekotu da serpip dilediğiniz büyüklükte karelere kesin.
* Önceden ısıttığınız fırında alti ve üstü kızarana kadar pişirin.
Malzemeler:
*
1 kutu baklavalık yufka (phyllo pastry)
* 250gr. ıspanak
* 1 adet kuru soğan
* 100 gr. beyaz peynir
* Tuz, karabiber
Yufkalara sürmek için:
* 2 yumurta + sarısını üzerine süreceğimiz yumurtanın beyazı
* 1+1/2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
* Biraz tuz
Üzerine:
* 1 yumurtanın sarısı
* 4 yemek kaşığı yoğurt
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* Susam, çörekotu (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
* Yufkanız buzlukta ise, kullanmadan en az yarım saat önce buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında bekletin.
* Yufkalara sürmek için verdiğim malzemeleri çırpın.
* Ispanakları ve soğanı ince doğrayıp biraz tuz ile ovun. Avucunuzda suyunu sıkarak başka bir kaba alın, karabiberini ve peynirini ekleyin.
* Fırın tepsinizi yağlayıp, fırınınızı 350F/ 180C getirin.
* 2 kat yufkayı tepsinizin içine sığacak biçimde buruşturarak tepsiye koyun, üzerine 3-4 çorba kaşığı sıvı malzemeden sürün (yufkalar iyice ıslanmıs olsun).
* Bu işleme, yufkalar yarılanana kadar devam edin.
* İç malzemeyi koyup, tekrar kalan yufkaları, iki yufka ve sıvı malzeme olmak üzere bitirin.
En üste 1 yumurtanın sarısı, 4 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı sıvıyağı çırparak sürün.
* Arzu ederseniz susam ve çörekotu da serpip dilediğiniz büyüklükte karelere kesin.
* Önceden ısıttığınız fırında alti ve üstü kızarana kadar pişirin.