Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Güzelavrat otu, Tollkirsche, Atropa Belladona, Syn: Atropa lethalis, Atropa pollida, Belladonna Baccifera

    Admin(Uçkun)
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1556
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    Güzelavrat otu, Tollkirsche, Atropa Belladona, Syn: Atropa lethalis, Atropa pollida, Belladonna Baccifera Empty Güzelavrat otu, Tollkirsche, Atropa Belladona, Syn: Atropa lethalis, Atropa pollida, Belladonna Baccifera

    Mesaj  Admin(Uçkun) C.tesi 3 Tem. - 2:29:40

    GÜZELAVRAT OTU
    Çok Yıllık

    0,5-2m

    6-9 Ayalar

    Otu, Kökü

    Çok Zehirli


    Güzelavrat otu, Tollkirsche, Atropa belladona,
    Syn: Atropa lethalis, Atropa pollida, Belladonna baccifera

    Güzelavrat otu, Tollkirsche, Atropa Belladona, Syn: Atropa lethalis, Atropa pollida, Belladonna Baccifera Guzela1

    Yahudi kirazı
    Deli kiraz
    Zehirli kiraz
    Şeytan gözü
    Şeytan kirazı

    Familyası: Patlıcangillerden, Nachtsschattengewâchse, Solonaceae
    Drugları:
    Güzelavrat yaprağı; Belladonnae folium
    “ kökü; Belladonnae radix
    Güzelavrat otunun genellikle yaprakları tentür ve natürel ilaç yapımında kullanılır.

    Giriş: Güzelavrat otu Patlıcangillerin bir alt grubundan olan Atro*pagillerden olup bu gruba 50’ye yakın bitki dahildir. Fakat en yaygın olanı Güzelavrat otu; Atropa belladonna bilinir ve kullanılır. Atro*pagillerden bazıları; Çin Güzelavrat otu; A.acuminata, İspanya Güzel*avrat otu; A.baetica, Türkmen Güzelavrat otu; A.komarovii’yi sayabiliriz. Belladonna Latince olup Güzelavrat otu anlamına gelir ve Türkçede Güzelavrat otu diye anılır. Eskiden bayanlar çok az miktarda 0,2gr yap*raklarından aldıklarında gözbebeklerini büyüttüğü ve güzel göründüğü ve bunun eskiden denmesi nedeniyle Güzelavrat otu diye anılmıştır. Oysa 0,2gr Güzelavrat otunun yaprağının dahi öldürücü derecede zehirli olduğundan dikkat edilmesi ve asla bu maksat için kullanılmaması ge*rekir. Güzelavrat otu yaprağı bademcik iltihaplanması ve kabızlığa karşı
    kullanılır.

    Güzelavrat otu, Tollkirsche, Atropa Belladona, Syn: Atropa lethalis, Atropa pollida, Belladonna Baccifera Guzela2

    Botanik: Güzelavrat otu Kuzey Afrika, Avrupa ile Asya’nın Türkiye, Kaf*kaslar, Horasan, Ukrayna, Rusya ve Türkistan’da yetişir. Günümüzde ise ABD’nin Japonya ve Çin’de kültür bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Bit*ki genellikle yarım ormanlar, orman kenarları, kireçli ve taşlı bölgelerde daha rahat yetişse de öyle pek özene gerekmeden hemen her toprakta yetişir. Gövdesi oldukça sık çatallaşır ve elverişli ortamda boyu 2m’yi bulabilir. Kazık kökü 2-5cm kalınlığında ve yan kökler 1-2cm kalınlığında ve silindir şeklinde, içi beyaz, dışı grimi esmer renkte ve de etlidir. Alt*taki yaprakları 10-25cm uzunluğunda, 5-12cm eninde yumurta şeklinde, uca doğru sivri, kenarları bütün ve üzeri hafif tüylüdür. Yukarıdaki yaprakları ise genellikle bir çift olup biri büyük diğeri ise ancak onun yarısı kadardır. Çiçekleri çan şeklinde olup uca doğru 5 loplu, 2-4cm büyüklüğünde, morumsu renkte, içi morumsu sarı ve yer yer kan kır*mızısı damarlarla bezenmiştir ve 5 adet döllenme tozluğu ile 2 loplu bir iğnesi mevcuttur.

    Yetiştirilmesi: Türkiye’nin birçok yöresinde yetişen Güzelavrat otu Ege üniversitesi tarafından kültür bitkisi olarak yetiştirilmektedir ve yapılan deneme üretiminde yüksek kalitede ürün elde edilmiştir. Güzelavrat otu, Tollkirsche, Atropa Belladona, Syn: Atropa lethalis, Atropa pollida, Belladonna Baccifera Guzela3

    Hasat zamanı: Güzelavrat otu çiçek açmaya başladığı zaman yani Haziranda veya meyvelerin olgunlaştığı zaman yani Eylül de yaprakları toplanır, güneşli havadar bir yerde ve gölgede kurutulur. Kökleri ise Mayıs da veya Eylül sonunda toplanarak yıkanır ve ortadan yarılarak kurutulur, Şayet tentürü yapılacak ise taze olarak işlenir.
    Kullanılması:
    a) Araştırmalara göre her türlü kramplar özellikle mide, bağırsak kramp*ları, ruhsal ve sinirsel hassas davranış bozuklukları, Polichrest (çok yönlü hastalıklar), orta kulak iltihaplanması ve bademcik iltihaplanmasına karşı kullanılır.
    b) Homeopati’de; yüksek ateş, ani üşütme, şiddetli iltihaplar [kon*jektivit(=gözün saydam tabaksının iltihaplanması), Rhinit (alın boş*luğunun iltihaplanması), Sinüzit, Otit (kulak iltihaplanması, Tonsillit (bademcik iltihaplanması), Bronşit, Gastrit, Sistit (idrar yolları iltihaplanması)], astım, böbrek ve safra taşı, mide krampı, karın krampı, yutak krampı, baldır krampı, ense tutulması, baş ağrısı, mig*ren, güneş çarpması, güneş yanığı, güneş alerjisi, öksürük, boğ*maca, difteri (kuşpalazı), sahte kuşpalazı (puseudokrupp), kızılcık, kızamık, kabakulak, kanlı çıban, yatağını ıslatma, kekeleme, menen*jit, nevralji, sara, Parkinson, adet anormallikleri, kramplı ağrılar ve vajinismus (cinsel birleşim anında vajina duvarının kasılarak ağrı vermesi), cin, peri, hayaletler, vahşi hayvanlar, böcekler vb halü*sinasyonlarını görmeye karşı kullanılır.
    Çayı: Çok zehirli olduğu için çayı içilmez.
    Homeopati’de: Güzelavrat otunun yapraklarından 20 gr inde kıyılır ve bir şişeye konur. Üzerine 80ml %70’lik Alkol ilave edilerek güneş ışığın*dan uzakta muhafaza edilir. ve şişe iki günde bir çalkalanır. Bu nesne ve şişe iki günde bir çalkalanır. Bu nesne 4-6 hafta sonra süzülerek, Homoepati de (Belladonna) ismi ile anılan tentür elde edilir. Bu tentürden günde 3-5defa 10-15damla 4-6hafta süreyle alınır.
    Hastalığın belirtileri (semptom):
    1)
    Akut ve şiddetli iltihaplanma, bu genellikle lokalse daha etkili olur.
    2)
    Yüksek ateş ve terleme
    3) Uykusu olmasına rağmen uyuyamazsa

    4)
    Uyurken kramplar ve çırpınma ve de diş gıcırdatma
    5)
    Baş ağrısı aşırı duyarlı olma
    6)
    Ağrılar aniden gelir aniden kaybolur
    7)
    İltihaplı bölgelere dokununca aşırı duyarlık gösterirse
    Cool
    Baş ve yüz sıcak ve yüz kırmızı ayaklar soğuksa
    9)
    Gözbebekleri geniş, ışığa karşı duyarlı, gözler parlaksa
    10)
    Hasta sanki batıyormuş gibi hisseder
    11)
    Hasta. Sessizlik, huzur ve karanlık ister, ışık, gürültü, dokunma ve çarpmadan rahatsız olur
    12)
    Hasta vahşi hayvanlar, cinler, periler veya korkunç hayvanlar görüyormuş gibi hayaller veya tasavvur eder.
    Bu gibi hallerde Güzelavrat otu tentürü gerekir.

    Yan tesirleri: Güzelavrat yaprağı çok zehirli bir bitkidir. Bu nedenle işin uzmanı olmayan kişilerce kullanılmaması gerekir. Güzelavrat otunun meyvesi kiraza benzediğinden çoğu kez çocuklar tarafından kiraz zan*nedilerek yenmekte ve sonu ölümle biten zehirlenmelere neden olmak*tadır. Meyvelerinden çocukların 3-5adet büyüklerin 10-20adet yemeleri halinde öldürücü olabilir.
    Zehirlenme belirtileri:
    1)
    Yüzün kızarması
    2)
    Mukozanın (sümüksü deri) kuruması, özelliklede ağız içinin kuruması
    3)
    Nabız atışlarının hızlanması
    4)
    Gözbebeklerinin büyümesini sayabiliriz.
    Bu belirtilerden sonra delice konuşma, baş ağrısı, baş dönmesi, kusma, hayal görme, iç huzursuzluk, son olarak da koma ve nefes alışverişinin felce uğraması ile ölümle sonuçlanabilir. Saf Atropinin 50mg’ı bir kişiyi öldürebilir. Zehirlenmeden hemen sonra kişi hemen kusturulmaya çalı*şılır ve hastanede mide yıkanır ve aktif kömür yutturulur. Çevre sinir sistemini felce uğratan Atropini etkisiz hale geçirmek için zehirlenen kişiye büyükse 2mg Phsostigmin, çocuksa 0,5mg Phsostigmin koldan parenteral yolla verilir.

    Bağırsak florası ve kılcal kan dolaşımı sağlıklı yaşayabilmek için çok önemlidir. Çünkü vitamin, mineral, aminoasit, enzim, glikoz, vb, besleyici maddenin hazırlanması, hücrelere ulaşması ve de mikroplarla mücadele eden makrofaj, T ve B- Hücreleri gibi savunma mekanizmalarının hücre aralarında dolaşması buna bağlıdır.Gökçek İksir'i ile tedavi olmak mümkündür. Tabii doğru beslenirseniz tedavi sürecide o oranda kısalır.Gökçek İksiri vücudu cüruflardan arıtır, iltihaplı hastalıkları iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Gökçek Tonik mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları ve her türlü alerjiye karşı etkilidir.

    Asla peynir yememeli, çünkü asidoza ve iltihaplanmaya sebep olur.Siyah çay, kahve ve kola içilmemeli, çünkü bağırsakları kurutur ve vitamin, mineral ve aminoasitlerin alımını (absorbesini) önler.Alkol ve sigaranın zararları belli kanser, damarların yağlanması vb, artı uzun süre bira içilirse cinsel ikdidarsızlık ve hatta kısırlığa sebep olmaktadır.Sucuk salam sosis gibi et mamullerine 5-6 ay ara vermek gerekir (sade temiz et az yenilebilir) çünkü asidoza sebep olmaktadır.Bu da birçok hastalığın ana kaynağıdır.Akşam yemeği yerine yoğurt, meyve veya salata yenilebilir veya sebze çorbası içilebilir.Hayvansal besinler, patates, tahıl (beyaz pirinç), bakliyat ve hamurlu yiyecekler, özelikle de tatlılar akşam yenirse tam sindirilmez ve zamanla problemlere sebep olur.Ne kadar beyaz pirinç, patates, hamurlu yiyecekler, tatlı yiyecek ve içecekler, o kadar yağ oluşturur.Çünkü nişasta glikoza (şekere) dönüşür, şekerde yağa dönüşerek vücutta depolanır.Şeker ve antibiyotikler bağırsak mantarları çoğaltır, mantarlar ise her türlü hastalığı tetikler.Tatlı deyince akıla baklava, çikolata, dondurma vs gelir, fakat karpuz da tatlıdır ve bu da mantarı tetikler, çünkü aşırı şeker içer.


    alıntıdır.

      Forum Saati Paz 19 Mayıs - 11:32:19