TERBİŞLİ (Selanik yöresi)(cevizli mısır unlu kek)
MALZEMELER;
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1.5 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI İRİ KIYILMIŞ CEVİZ
3 SU BARDAĞI MISIRUNU
1 TATLI KAŞIĞINDAN AZ KARBONAT
HAZIRLANIŞI:
YUMURTA VE ŞEKER UZUN SÜRE ÇIRPILIR ŞEKER ERİYİNCEYE
KADAR, YOĞURT
VE SIVIYAĞ EKLENİR İYİCE YEDİRİLİR SON OLARAK
MISIRUNU,UN, CEVİZ VE
KARBONATIDA KONUR KEK HAMURUNDA BİRAZ KOYU BİR KIVAM
ELDE EDİLİR.
TEPSİYE EŞİT ŞEKİLDE YAYILAN HAMUR 190 C'DE PİŞİRİLİR
SICAK SERVİS
YAPILIR.
MALZEMELER;
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1.5 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI İRİ KIYILMIŞ CEVİZ
3 SU BARDAĞI MISIRUNU
1 TATLI KAŞIĞINDAN AZ KARBONAT
HAZIRLANIŞI:
YUMURTA VE ŞEKER UZUN SÜRE ÇIRPILIR ŞEKER ERİYİNCEYE
KADAR, YOĞURT
VE SIVIYAĞ EKLENİR İYİCE YEDİRİLİR SON OLARAK
MISIRUNU,UN, CEVİZ VE
KARBONATIDA KONUR KEK HAMURUNDA BİRAZ KOYU BİR KIVAM
ELDE EDİLİR.
TEPSİYE EŞİT ŞEKİLDE YAYILAN HAMUR 190 C'DE PİŞİRİLİR
SICAK SERVİS
YAPILIR.