Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Arnavut Ciğeri,Rumeli Mutfağının Çok Sevilen Bir Lezzetidir,Balkan Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler,Yemek Tarifleri

    Admin(Uçkun)
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1556
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    Arnavut Ciğeri,Rumeli Mutfağının Çok Sevilen Bir Lezzetidir,Balkan Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler,Yemek Tarifleri Empty Arnavut Ciğeri,Rumeli Mutfağının Çok Sevilen Bir Lezzetidir,Balkan Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler,Yemek Tarifleri

    Mesaj  Admin(Uçkun) Ptsi 25 Haz. - 12:14:29


    Arnavut Ciğeri,Rumeli Mutfağının Çok Sevilen Bir Lezzetidir,Balkan Yemek Tarifleri,Yöresel Yemekler,Yemek Tarifleri 41120_422438996107_5793344_n
    Arnavut ciğeri Rumeli mutfağında çok sevilen bir lezzettir.



    Malzemeler :
    Yarım kg kuşbaşı doğranmış kuzu veya dana ciğeri
    2 sivri biber
    2 orta boy patates
    1 Kuru soğan
    5-6 dal maydonoz
    Sumak
    Un, tuz
    Kızartmak için sıvı yağ
    Not : Arnavut ciğeri için öncelikle kuzu ciğeri tercih edilse de, dana ciğeri ile de yapılabilir. Kuzu ciğeri daha yumuşak olur fakat bazıları için kokusu rahatsız edici olabilmektedir. Dana ciğeri ise daha sert olabilir, pişirme esnasında dikkat edilmesi gerekenlere uyulması gerekir.

    Yapılışı :

    Kuşbaşı doğranmış ciğerleri soğuk ( buzlu su da olabilir ) su içinde yarım saat bekletip, birkaç su yıkayım süzülmeye bırakın.
    Ciğerler suyunu süzdürürken, önce küp doğranmış patatesleri, ardından birkaç parçaya doğranmış sivri biberleri ayrı ayrı kızartıp kenara alın.
    Not : Biberler kızartılırken öldürülmeyip dış yüzeyleri kızgın yağa birkaç çevirmelik gösterilip diri olarak kenara alınır.

    Suyu süzülen ciğerler unlanıp fazla unları silkelenir.
    Ciğerler kızgın ve derince yağda küçük parçalar halinde 6-8 dk arada delikli kepçeyle çevrilerek pişirilir.
    Ciğerlerin içlerinin böylelikle yumuşak kalması temin edilir.
    Patatesler ve biberler ciğerlerle harmanlanıp, ciğerlerin tuzu sonradan eklenir.
    Not : Ciğerleri pişirme sırasında tuzlarsanız sertleşmesine sebep olursunuz.

    Soğanları piyazlık doğrayın. Sumak ve ince doğranmış maydonozları da soğanla harmanlayın.
    Ciğerleri bu soğanlı harmanın üzerine yerleştirip ılık olarak servise alın.

    Kızartırken ciğeri kurutmadan yumuşacık pişirmek işin maharet isteyen kısmıdır. Bunun için yağın kızgın ve derin olmasına özen gösterin. Ayrıca arnavut ciğerinin tuzunu kızartma işleminden sonra ekleyin. Aksi halde içi yumuşak ciğerler elde edemezsiniz. Küp kızartılmış patates ve birkaç parçaya bölünmüş hafif diri olarak kızartılmış sivri biberlerle birlikte, sumak ve maydonozla harmanlanmış soğan yatağında servis edilir.
    Afiyet Olsun


      Forum Saati Salı 14 Mayıs - 7:32:52