Gökkuşağı Tatlısı
içindekiler
Şerbeti :
hazırlanışı
içindekiler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 çay bardağı irmik
- 3 çay bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
Şerbeti :
- 3,5 su bardağı su
- 3,5 su bardağı toz şeker
- Bir dilim limon
hazırlanışı
- Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.
- Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabına yayın.
- Önceden ısınmış 200 C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın.
- Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin.
- Üzerlerini krem şanti / kaymak, meyve şekeri / kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın.