Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    MAŞKO (Selanik yöresine ait bir yemek olup "Tavuk Paçası" diyede adlandırılıyor.)

    Admin(Uçkun)
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1556
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    MAŞKO (Selanik yöresine ait bir yemek olup "Tavuk Paçası" diyede adlandırılıyor.) Empty MAŞKO (Selanik yöresine ait bir yemek olup "Tavuk Paçası" diyede adlandırılıyor.)

    Mesaj  Admin(Uçkun) Çarş. 28 Tem. - 20:27:29

    MAŞKO (Selanik yöresine ait bir yemek olup "Tavuk Paçası" diyede adlandırılıyor.) 39182_417441791107_69329521107_4467698_2355504_n
    MAŞKO (Selanik yöresine ait bir yemek olup "Tavuk Paçası" diyede adlandırılıyor...)

    Malzemeler
    1 adet tavuk küçüklerinden(1300-1500gr arası)

    1 adet kuru soğan

    3 çorba kaşığı un

    ½ paket tere yağ

    Tuz

    Üzerine dökmek için

    1 çay bardağı sirke, 6 diş dövülmüş sarımsak

    50 gr tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

    Yapılışı

    Temizlediğimiz ve yıkadığımız tavuğu, dörde böldüğümüz soğan, tuz ve üzerine çıkacak üç parmak suyla haşlayalım.

    Piştikten sonra suyunu bir kenara ayırıp, tavuğun soğumasını bekleyelim.

    Soğuttuğumuz tavuğun kemiklerini ayıklayıp parmak ucu büyüklüğünde parçalara ayıralım.

    Unu yağda pembeleştirdikten sonra yeterince tavuk suyu ilavesiyle gevşetelim.

    Tavuk etlerini tencereye ekleyip biraz koyulaşana kadar kaynatalım.

    Servis yaparken üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi ve ezilmiş sarımsakla birlikte karıştırdığımız sirke ilavesinde bulunalım arzuya göre…..

      Forum Saati Çarş. 8 Mayıs - 0:32:34