Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Dugun Corbasi

    Admin(Uçkun)
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1556
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    Dugun Corbasi Empty Dugun Corbasi

    Mesaj  Admin(Uçkun) Perş. 5 Ağus. - 20:28:27

    Dugun Corbasi 38363_416769011107_69329521107_4449961_4598260_n

    Düğün Çorbası

    malzemeler
    500 gr gerdan
    1 adet havuç
    1 adet kuru soğan
    Yarım demet maydanoz
    6 su bardağı su
    3 diş sarımsak
    5 yemek kaşığı margarin
    3 yemek kaşığı un
    2 adet yumurta sarısı
    Yarım limon
    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    Tuz, karabiber

    Yapılışı :

    Soğan ve sarımsaklar soyulur. Soğanlar dörde bölünür.
    Havuçlar soyulup büyük parçalar halinde kesilir.
    Maydanozlar da ayıklanır ve iri parçalar halinde kesilir.
    Bu malzemeleri, 6 su bardağı su dolu bir tencereye biraz tuz ve gerdanı ekleyip yaklaşık 2 saat pişmeye bırakılır.
    Bu arada suyun üzerinde oluşabilecek köpükler, delikli kepçeyle alınır.
    Bu süre sonunda elde edilen et suyunu süzerek bir başka kaba alınır.
    Gerdan eti elimizle didiklenerek parçalara ayrılır.
    Derince bir tencereye 2-3 kaşık margarin konularak üzerine un ilave edilir. 3-5 dk un pembeleşinceye kadar tencerede çevrilir.
    Kenara ayırdığımız et suyu azar azar ve bir çırpma teli ile sürekli karıştırılarak eklenir. Bundan maksat unun topaklanmadan et suyu ile özlenmesini sağlamaktır.
    Didiklenen gerdan parçaları da eklenir ve tuzu karabiberi ayarlanıp, kısık ateşe alınır.
    Rumeli çorbalarının vazgeçilmezi, limonlu terbiye hazırlamaya geçilir. Bunun için limon suyu ve yumurtalar iyice çırpılır. Çorbadan 5-6 kaşık çorba suyu azar azar bu limonlu terbiyeye ilave edilir. Birbirine özlenerek yedirilir.Bu haliyle terbiyemiz hazırlanmış olur.
    Bu aşamadan sonra ise tersi işlem uygulanarak, limonlu terbiyemiz kısık ateşte kaynamakta olan çorbaya azar azar ve sürekli karıştırılarak yedirilir.
    Geriye kalan margarin bir tavada kızdırılıp, bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber ilave edilir. Buna yöredeki adıyla "çorbanın yağını yakmak" denilir.
    Bu kızgın yağ, çorbanın üzerine gezdirilip servise sunulur.

      Forum Saati Salı 7 Mayıs - 22:36:17