Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    İçli Köfte (Kızartma ve Haşlama)

    avatar
    Misafir
    Misafir


    İçli Köfte (Kızartma ve Haşlama)  Empty İçli Köfte (Kızartma ve Haşlama)

    Mesaj  Misafir Paz 5 Eyl. - 5:28:24

    İçli Köfte (Kızartma ve Haşlama)  Wer

    MALZEMELER: (22 tane köfte için)



    • 2/5 bardak ince bulgur
    • 1 yumurta
    • 1 ince kıyılmış kurusoğan
    • 1-2 kaşık salça
    • 3- 4 kaşık unİçli Köfte (Kızartma ve Haşlama)  Smilev tuz
    İç malzemesi:





    • 300 g kıyma
    • 4-5 küçük doğranmış soğan
    • 1/2 bardak ceviz içi
    • Karabiberİçli Köfte (Kızartma ve Haşlama)  Smilev tuz
    YAPILIŞI:





    • Kıyma kavrulup suyunu çekince soğanlar eklanirİçli Köfte (Kızartma ve Haşlama)  Smilev sağanlar yumuşayınca ceviz ve bahratları katılarak soğumaya bırakılır.
    • İnce bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edilip ağzı kapalı bekletilir.(Aslında ıslanmadan bilek gücüyle yapılır. Ben daha kolay yapabilmeniz için ıslama yüntemini tavsiye edeyim kiİçli Köfte (Kızartma ve Haşlama)  Smilev baştan zor diye vazgeçmeyin.:))
    • Islanıp yumuşayan bulgura diğer köfte malzemeleri katılarak yaklaşık 10 dak. yoğurulur. Yoğurma sırasında yeterince su ilavesi yapılır.
    • Yoğurulan harçtan yumurtadan büyük parçalar koparılarakİçli Köfte (Kızartma ve Haşlama)  Smilev sol avuç içine alınır. Avuç içindeki köfte sürekli döndürülerek sağ işaret parmağıyla köftenin ortası oyulur. Bu esnada ellerin kayganlığı sağlaması açısından ıslak kalmasına özen gösterin.
    • Tamamen soğuyan iç harcıİçli Köfte (Kızartma ve Haşlama)  Smilev kapanmasını zorlaştıracak kadar fazlaİçli Köfte (Kızartma ve Haşlama)  Smilev ortası boş kalacak kadarda az koymamaya dikkat edilerek doldurulur. (Yaklaşık 3 tatlı kaşığı.)
    • Doldurulan içliköfleler geniş bir tepsiye fazla sıkııştırılmadan bırakılır.
    • Kızartmak için köftelerin üzerini kapatacak kadar sıvıyağ kızdırılıpİçli Köfte (Kızartma ve Haşlama)  Smilev köfteler çok sıkı olmayacak şekilde tencereye bırakılır.
    • Kızarma esnasında kevğirle yavaş hareketlerle köfteler hareket ettirilir.
    • Haşlama yapmak için de kaynayan su dolu tencereye atılır ve köfteler suyun yüzüne çıkmaya başlayınca bir iki dakika daha beklenip servis tabağına alınır.

    • Haşlanacaksa bol tuzlu su kaynatılırİçli Köfte (Kızartma ve Haşlama)  Smilev köfteler çok sık olmayacak şekilde tencereye konur.

    • Köfteler suyun yüzüne çıkmaya başlayınca bir kaç dak. daha bekletilip çıkarılır.

      Forum Saati Salı 7 Mayıs - 18:12:40