içindekiler
Köfte Malzemeleri :
750 gr kıyma
1 baş kuru soğan
2 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Karabiber
Püre Malzemeleri :
5-6 patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
Yarım su bardağı süt
Tuz
Salçalı su
Salçalı Su :
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
hazırlanışı
Pürenin Hazırlanması :
Püre için patatesleri soyup haşlayın. Püre makinesinden geçirin.
Tencerede tereyağını eritin. Patatesleri ekleyin. Yumurtayı ilave edip karıştırın.
Sütü karıştıra karıştıra ekleyin. En son tuzunu koyup püre yapın.
Köftenin Hazırlanması :
Köfte malzemelerini karıştırın. Harçtan cevizden büyük parçalar koparıp ortası çukur köfteler yapın.
Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200 C fırında 15-20 dakika pişirin (çok pişirirseniz kuru olur).
Fırından çıkarıp çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin.
1 yemek kaşığı salçayı suda ezip köftelerin üzerine gezdirin.
Tekrar fırına koyup pembeleşene kadar pişirin.