MALZEMELER:
- 30 adet kuru patlıcan
- Her patlıcana 1 dolu yemek kaşığı pirinç
- 2 tane ince kıyılmış soğan
- 8-9 diş minik doğranmış sarımsak (sarımsak dişleri çok büyükse ona göre ayarlayın)
- 2 kaşık salça
- Zeytinyağ
- Tuz karabiber limon tuzu veya sıvı sumak ekşisi
YAPILIŞI:
- Patlıcanı bol suda haşlayın. Piştiğini anlamak için patlıcanı tırnağınızla kontrol edin tırnağınızın batacağı kadar yumuşak olmalı.
- Bütün malzemeleri karıştırarak hazırladığınız harcı yıkayıp süzdüğünüz patlıcanların içine doldurun. Patlıcanların üsten 1 parmak boş kalmasına dikkat edin ve doldururken bastırarak fazlaca sıkıştırmayın.
- Tencereye dizdiğiniz dolmaların hizasına kadar ekşi ve tuz ilave ettiğiniz sıcak su koyun.
- Tencere kaynamaya başlayınca üzerine ağırlık yapması için bir tabak koyun. Ocağın altını kısın ve tencerenin ağzını kapatıp pişirin.