ADANA USULÜ KURU PATLICAN DOLMASI
Malzemeler
20
Adet kuru patlıcan 1 Su bardağı pirinç 200 gr kıyma 1 Su bardağı
haşlanmış nohut 3 Domates 1 Çay bardağı sıvı yağ 1 Yemek kaşığı domates
salçası veya biber salçası 4 Yemek kaşığı nar ekşisi 1 Çay kaşığı
karabiber, kırmızı pul biber 1 Tatlı kaşığı kuru Nane 2 Su bardağı su 1
Baş sarımsak
YapıLışı
Kuru
patlıcanları yıkayın ve ılık suda en az 1 saat bekletin. Suyunu süzüp
tekrar yıkayın ve bir tencerede patlıcanları 10,15 dakika daha haşlayın.
Haşlanan patlıcanların suyunu süzüp çıkarın. Bir kaba kıyma, pirinç,
kabukları soyulup küçük doğranmış domatesleri, salçayı nar ekşisini ,
sıvı yağı kıyılmış sarımsağı, baharatını tuzunu ve nohutunu ilave edip
hepsini birlikte harmanlayın. Hazırladığını içle dolmaları doldurun ve
üst kısımları yukarıya gelecek şekilde tencereye dizin. Üzerine 2 su
bardağı suyunu ekleyin ve dilerseniz bir porselen kapak kapatıp pişirin.
Ben çok kısık ateşte porselen kapak kapatmadan pişirdim. Böylelikle
şekillerini muhafaza etmiş oldular. Afiyet olsun…