Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Adana usulu kuru patlican dolmasi,

    FerahBurcu
    FerahBurcu
    Süpermoderatör
    Süpermoderatör


    Mesaj Sayısı : 354
    Kayıt tarihi : 11/08/09

    Adana usulu kuru patlican dolmasi, Empty Adana usulu kuru patlican dolmasi,

    Mesaj  FerahBurcu C.tesi 12 Mart - 18:36:02

    Adana usulu kuru patlican dolmasi, Caykahvedscn1626dolmano
    ADANA USULÜ KURU PATLICAN DOLMASI







    Malzemeler





    20
    Adet kuru patlıcan 1 Su bardağı pirinç 200 gr kıyma 1 Su bardağı
    haşlanmış nohut 3 Domates 1 Çay bardağı sıvı yağ 1 Yemek kaşığı domates
    salçası veya biber salçası 4 Yemek kaşığı nar ekşisi 1 Çay kaşığı
    karabiber, kırmızı pul biber 1 Tatlı kaşığı kuru Nane 2 Su bardağı su 1
    Baş sarımsak



    YapıLışı



    Kuru
    patlıcanları yıkayın ve ılık suda en az 1 saat bekletin. Suyunu süzüp
    tekrar yıkayın ve bir tencerede patlıcanları 10,15 dakika daha haşlayın.
    Haşlanan patlıcanların suyunu süzüp çıkarın. Bir kaba kıyma, pirinç,
    kabukları soyulup küçük doğranmış domatesleri, salçayı nar ekşisini ,
    sıvı yağı kıyılmış sarımsağı, baharatını tuzunu ve nohutunu ilave edip
    hepsini birlikte harmanlayın. Hazırladığını içle dolmaları doldurun ve
    üst kısımları yukarıya gelecek şekilde tencereye dizin. Üzerine 2 su
    bardağı suyunu ekleyin ve dilerseniz bir porselen kapak kapatıp pişirin.
    Ben çok kısık ateşte porselen kapak kapatmadan pişirdim. Böylelikle
    şekillerini muhafaza etmiş oldular. Afiyet olsun…

      Forum Saati Paz 28 Nis. - 22:07:31