ÇERKEZ TAVUĞU
Bir adet bütün tavuk
3 su bardağı ceviz içi
2 dilim ekmek içi
sarımsak karabiber tuz
2 kaşık sıvı yağı
yarım çorba kaşığı pulbiber
Tavuğu haşlayıp,etleri kemikten ayırıp didikliyoruz.haşlanan tavuğun suyunu ayırıyoruz, ufaladığımız ekmek içini ve ezdiğimiz cevizleri karıştırıp, tavuk suyunu üstüne ekliyoruz,sarımsağı ezip ekliyoruz daha sonra tuz ve karabiberide bunun üzerine ekliyoruz.(Tuzu az koymaya özen gösterin yoksa ceviz fazlasını kaldırmaz çok tuzlu olabilir.) Bu malzemeyi tavuğun üstüne döküp karıştırıyoruz.2 kaşık yağda erittiğimiz pul biberi en son üzerine döküp servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN...