Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Edirne Yemekleri, Yoresel Yemek, Edirne Usulu Yemekler, Edirne Yemeklerin Tarifi, Edirne Yemeklerin Resimli Tarıfleri

    FerahBurcu
    FerahBurcu
    Süpermoderatör
    Süpermoderatör


    Mesaj Sayısı : 354
    Kayıt tarihi : 11/08/09

    Edirne Yemekleri, Yoresel Yemek, Edirne Usulu Yemekler, Edirne Yemeklerin Tarifi, Edirne Yemeklerin Resimli Tarıfleri Empty Edirne Yemekleri, Yoresel Yemek, Edirne Usulu Yemekler, Edirne Yemeklerin Tarifi, Edirne Yemeklerin Resimli Tarıfleri

    Mesaj  FerahBurcu C.tesi 12 Mart - 18:40:34

    Edirne Yemekleri


    Edirne Yemekleri, Yoresel Yemek, Edirne Usulu Yemekler, Edirne Yemeklerin Tarifi, Edirne Yemeklerin Resimli Tarıfleri Edirne



    Edirne'de değişik beslenme biçimleri görülür. Meyve ve Sebze beslenmede önemli yer tutar. Türkiye çapında ünlü beyaz peynir imalatı çok yaygındır. Edirne Peyniri denilen bu peynir genellikle koyun sütünden yapılır.

    Mavzana, tarhana, ciğer sarması, akıtma, badem ezmesi, lokma, gaziler helvası, deva-i misk, Edirne'nin özgün yemek ve tatlılarının başlıcalarıdır. Ayrıca ısırgan yemeği, borani, değişik türde bir peynir tatlısı olan belmuş, mısır unundan imal edilen kaçamak, süte peynir eklenmesiyle yapılan akçakatık ve hardaliye de özgün beslenme öğeleri arasında yer alır.



    Badem Ezmesi


    Badem içi çok az haşlandıktan sonra kabukları soyulur, kurutulduktan sonra mikserde toz haline getirilir. Şekerli su kaynatılarak çok koyu bir şerbet hazırlanır, soğutulur, bu şerbet badem tozu ile iyice karıştırılarak kalın bir hamur elde edilir. Bu hamur yoğurulurak özleştirilir, oklava ile biraz kalın açılır ve değişik şekillerde kesilir. Kesilen şekerlemeler bir tabağa dizilerek ikram edilir.




    Edirne Yemekleri, Yoresel Yemek, Edirne Usulu Yemekler, Edirne Yemeklerin Tarifi, Edirne Yemeklerin Resimli Tarıfleri Yemek_badem




    Gaziler Helvası



    10 kişilik malzemeler:


    300 gr. Bal, yarım kg. su, 200 gr. Tereyağı, 400 gr. Un, 100 gr. antepfıstığı
    Yapılışı: Bir tencerede bal ile suyu birlikte kaynatarak sıcak tutun. Diğer tencerede tereyağını eritin ve kızmadan ateşten alın. Bir elinizle unu serpip öbür elinizle unu yağa yedirin. Tencereyi kısık ateşe oturtup, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak helvayı 10 dakika kavurun. Fıstıkları katın.
    Sıcak olan şurubu azar azar helvaya ekleyip topak kalmayıncaya kadar yedirin. Yeniden biraz kavurup, aynı işlemi yapın.
    Un kokusu tümüyle gidince karıştırıp kapağım kapatın. Ateşten alın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş helvayı iyice taneleninceye kadar bir tahta kaşıkla ezmeden karıştırıp, servis yapın.
    Not: Bu helvaya antepfıstığı yerine kabuğu soyulmuş badem, findık ya da çam fıstığı konulabilir.



    Ciğer Tava


    Malzemeler :


    Dana ciğeri, buğday unu, yağ, tuz, kurutulmuş kırmızı biber.


    Hazırlanışı :


    Sinirleri alınan taze dana karaciğeri keskin bir bıçakla ince ince yaprak şeklinde kıyılıp, yıkanıp tuzlandıktan sonra kıyılan ciğerler una bulanıp bol ve kızgın yağda kızartılır. Tavadan alınan kızarmış ciğerler servise sunulur.Ciğer tavanın yanında mutlaka yazın güneşte kurutulup kırmızı hale gelen biberler kızgın yağda kızartılıp verilir.




    Edirne Yemekleri, Yoresel Yemek, Edirne Usulu Yemekler, Edirne Yemeklerin Tarifi, Edirne Yemeklerin Resimli Tarıfleri Yemek_ciger




    Mamzana


    2 adet patlıcan , 2 adet kırmızı etli biber , 2 diş sarımsak , bir kase yoğurt , Yarım demet maydanoz , Kırmızı biber , 3 kaşık zeytinyağı


    Patlıcanları ve etli kırmızı biberi ocak üzerinde közleyin.
    Közlenmiş patlıcan ve biberin kabuklarını soyarak beraberce ve ince ince kıyın.
    Sarımsağı kıyarak yoğurtla karıştırın.
    Yoğurtlu karışımı patlıcanlı biberle karıştırın.
    Bir tavada kırmızı biberle zeytinyağını beraber ısıtın.
    Biberli yağı yoğurtlu patlıcanın üzerine gezdirin.




    Edirne Yemekleri, Yoresel Yemek, Edirne Usulu Yemekler, Edirne Yemeklerin Tarifi, Edirne Yemeklerin Resimli Tarıfleri Yemek_mamzana





    Ciğer Sarması



    Malzemeler :


    1 takım kuzu ciğeri, 2 bardak pirinç, 6 adet taze soğan, 1 adet kuru soğan, 1 demet taze nane, 1 çorba kaşığı karabiber, 1 kaşık salça, 3 bardak su, yeterince tuz yağ


    Hazırlanışı :


    Ciğerler bir tencerede kavrulur. Sonra soğan ve salça ilave edilip birlikte kavrulur. Aynı tencereye 2 bardak pirinç ilave edilip ciğerlerle kavrulur. Daha sonra 3 bardak su, tuz, karabiber ve nane ilave edilerek kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Daha sonra kuzu ciğerinin sarmasına bohçalar halinde sarılıp bir tepsiye dizilir. Üzerine bir bardak su ilave edilir, sarmaların üstüne yumurta sarısı sürülüp pişirilir.




    Edirne Yemekleri, Yoresel Yemek, Edirne Usulu Yemekler, Edirne Yemeklerin Tarifi, Edirne Yemeklerin Resimli Tarıfleri Yemek_ciger_sarma




    Elbasan Tava



    Malzemeler :


    3 çorba kaşığı margarin, 750 gr. kemiksiz kuzu eti, 2 orta boy soğan, 6 su bardağı su, tuz, 6 su bardağı süzme yoğurt, 1/2 su bardağı un, 3 yumurta sarısı


    Hazırlanışı:


    Margarin bir tavada eritilir, yağ kızınca etler ilave edilip bir kez alt üst edilip iki tarafı altın sarısı rengini alıncaya kadar 3'er dakika pişirilir. İri doğranmış soğanlar, su tuz ilave edilerek kısık ateşte 1, 1.5 saat pişirilir. Başka bir kapta yoğurt unla karıştırılır içine 2.5 bardak süzülmüş et suyu konarak ağır ateşte 10 dakika pişirilir. Yumurta sarıları çırpılıp karışıma eklenir. Sos sıcak olarak etlerin üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.




    Edirne Yemekleri, Yoresel Yemek, Edirne Usulu Yemekler, Edirne Yemeklerin Tarifi, Edirne Yemeklerin Resimli Tarıfleri Yemek_elbasan




    Salata Sosu



    Malzemeler


    (400 gr. sos için): 1 su bardağı mayonez, 2 kahve fincanı limon suyu , 1 kahve fincanı su , 1/2 çay kaşığı toz şeker , 50 gr. rendelenmiş beyaz peynir


    Yapılışı:


    Malzemenin hepsini iyice karıştırıp bir şişeye doldurun ve gerektiği zaman iyice çalkalayıp kullanın.


    Not:


    Beyaz sirke bulunduğu yerde limon suyu yerine beyaz sirke kullanılabilir.
    Satır köftesi Trakya Bölgesi'nde özellikle Keşan yöresinde çok ünlü olan satır köftesi, diğer bütün bilinen köftelerden farklı. Satır köftesinin eti, satırların arasında inceltiliyor. Kıyma, küçük et parçaları görünümünde oluyor. Satır köftesi, biftek benzeri şekli ve özel kıyması ile Türk damak tadına da uygun




    Edirne Yemekleri, Yoresel Yemek, Edirne Usulu Yemekler, Edirne Yemeklerin Tarifi, Edirne Yemeklerin Resimli Tarıfleri Yemek_kofte




    Rumeli Beğendisi



    Malzemeler:


    1 kilogram patlıcan, yarım kilogram kuşbaşı et, yarım çay bardağı sıvıyağ, 2 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı sirke, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 kaşık salça, 1 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.


    Yapılışı:


    Patlıcanlar közlenir kabukları soyulur, ince ince
    doğranır ve ezilir. Diğer tarafta bir tencerede sıvı yağa soğanlar eklenerek kavrulur içine kuşbaşı et eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır etin kendi suyunda pişmesi sağlanır. Etler piştikten sonra üzerine sirke, sarımsak, tuz ve şeker ve bir yemek kaşığı salça ilave edilir, kavrulur. Un çok az yağ ile hafif kavrulur, soğutulur ve üzerine süt eklenerek boza kıvamına gelene dek pişirilir. Bu sos patlıcanın üzerine dökülür. Servis tabağında etin yanına eklenip üzerine kaşar peyniri serpilerek servis yapılır.




    Edirne Yemekleri, Yoresel Yemek, Edirne Usulu Yemekler, Edirne Yemeklerin Tarifi, Edirne Yemeklerin Resimli Tarıfleri Yemek_rumeli_begendi




    Hardaliye


    Taze sıkılmış üzüm suyu hardal ile karıştırarak fıçılara basılır. Hardal, şıranın şarap ya da sirkeye dönüşmesini engeller. 10-15 gün sonra süzülerek içecek olarak ikram edilir.




    Edirne Yemekleri, Yoresel Yemek, Edirne Usulu Yemekler, Edirne Yemeklerin Tarifi, Edirne Yemeklerin Resimli Tarıfleri Yemek_hardaliye

      Forum Saati Çarş. 8 Mayıs - 0:08:49