Cevizli Kanepe
içindekiler
hazırlanışı
Not : Kendim bizzat denedim ve çok güzel buldum denemenizi tavsiye ederim.
içindekiler
- 100 gr ceviz
- 2 limon
- 1 tutam tuz
- 250 gr margarin
- 250 gr toz şeker
- 2 paket vanilya
- 4 yumurta
- 250 gr un
- 3 çorba kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 120 ml portakal suyu
- 75 gr bal
- 50 ml portakal likörü (yoksa portakal suyu da olabilir)
- Süs için birkaç ceviz tanesi
hazırlanışı
- Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Cevizleri öğütün.
- Limonu yıkayın. Kabuğunun yarısını rendeleyin. Suyunu sıkın.
- Margarin, toz şeker, limon rendesi ve tuzu karıştırın. Vanilyayı köpük halini alana kadar iyice çırpın.Yumurtaları ard arda diğer malzemelerin içine karıştırarak ilave edin.
- Un, kakao, kabartma tozu ve cevizleri karıştırın. 3-4 çorba kaşığı limon suyu ve portakal suyu ile birlikte yumurtalı karışıma ilave edin.
- Hamuru derin bir fırın kabına alın. 175 dereceye ayarlı fırında 50 dakika kadar pişirin.
- Bu arada, geri kalan limon suyunu bal ve portakal likörü ile karıştırıp ısıtın. Tatlı piştikten sonra fırından alın ve üzerine bu şurubu dökün.
- Soğuması için bekletin. Tatlıyı keskin bir bıçakla küçük kanapeler şeklinde kesin. Arzu ederseniz kanepeleri ceviz taneleri ile süsleyin.
Not : Kendim bizzat denedim ve çok güzel buldum denemenizi tavsiye ederim.