200 gr Yağsız Dana kıyma
2 Su bardağı köftelik İnce Bulgur
1 Orta boy Kuru Soğan
1 Ç.K. Biber Salçası
1 Ç.K. Domates Salçası
1 Yumurta
½ bardak su
Kızartmak için sıvı yağ
2,5 bardak çırpılmış yogurt
5 diş dövülmüş Sarmısak
100 gr Tereyağı
1 demet Maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Bulguru bir tepsiye alınız. Domates ve biber salçalarını ve pul biberi tuz kararbiberini de koyduktan sonra çiğ köfte gibi yoğurunuz.
Bulgur yumuşamaya yüz tutunca çiğ kıymayı ve yumurtayı da ilave ederek yoğurmaya devam ediniz. Bulgurun istenen kıvama gelebilmesi için azar azar su ilave edebilirsiniz. Harç hazır olunca iri bilya büyüklüğünde parçaları yuvarlayarak kaynar suya atınız.
Yukarı çıkan pişmişleri delikli kepçe ile alınız. Suyunu çekmesi için bir müddet peçete üzerinde beklettikten sonra kızgın sıvı yağda kızartınız. Daha önce servis tabağına yayılmıs sarmısaklı yoğurdun üzerine koyunuz. Tereyağını eritiniz. Kırmızı biberi ekleyip yakmadan biraz kavurup yoğurtlu köftenin üzerine dökünüz. Kıyılmış maydanozla süsleyiniz.
Afiyet Olsun.!…