Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Dızmana(peynirli) Gocmen Boregi

    Admin(Uçkun)
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1556
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    Dızmana(peynirli) Gocmen Boregi Empty Dızmana(peynirli) Gocmen Boregi

    Mesaj  Admin(Uçkun) Çarş. 21 Tem. - 3:03:29

    Dızmana(peynirli) Gocmen Boregi 20861_411425466107_69329521107_4313419_3258587_n
    DIZMANA(peynirli) GÖÇMEN BÖREĞİ

    Anneannem bir dızmana der Çok severiz biz. Zaten yapılır yapılmaz hemen biter. Ertesi güne pek bir şey kalmaz. Hele sıcakken yumuşacık, pamuk gibi bir şey olur…

    Hamur

    - 1 kg. un

    - ½ litre su

    - 80 gr. maya (2 küp)

    - 1 çorba kaşığı sıvıyağ

    - 2 tatlı kaşığı tuz

    - 500 gr. ekşimik ya da ezilmiş beyaz peynir



    Sos

    - 1 yumurta

    - 1 küçük su bardağı yoğurt ( bardak 200 ml.)

    - 1 küçük su bardağı süt

    - ½ bardak sıvıyağ

    - biraz tuz


    1- Hamuru iyice yoğurun ve sıcak bir yerde üstü kapalı olarak mayalandırın. Hacmi 2,5 katı kadar oluyor.

    2- Mayalanmış hamurdan yaklaşık 4 cm. genişliğinde ve 1 cm. kalınlığında şeritler açın. Şeritlerin ortasına ekşimik yayın ve hamuru biraz çekerek üste dogru kapatın. (Pide gibi oluyor).

    3- Kapatılmış şeritlerden 4 cm’lik parçalar kesin ve ek yeri alta gelecek şekilde yağlanmış bir tepsiye dizin. Parçalarin arasında biraz boşluk kalması gerekiyor.

    4- Pişirme anına kadar, ama en az yine 2 saat üstü kapalı olarak mayalandırın.


    5- Fırına vermeden hemen önce yumurta,yoğurt, süt ve yağı karıştırarak bir sos hazırlayın. İsterseniz biraz tuz da ekleyebilirsiniz. Hamurların üstüne bolca sürün. Üstleri kızarana kadar fırında pişirin.

    6- Fırından çıkardıktan hemen sonra hamurların üstüne elinizle su serpin ve üstünü kapatın. (Tepsinin içinde oluşan buhar dızmananın kabuğunu yumuşatıyor.)

      Forum Saati Paz 12 Mayıs - 0:19:59