KIYMALI ÇARŞAF BÖREĞİ
Malzemeleri:
1,5 su bardağı ılık su ve süt (yarı yarıya),
1 tatlı kaşığı toz maya,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz,
Aldığı kadar un (ele yapışmayacak sertlikte hamur olacak),
1 yumurta (üzeri için),
Sıvı yağ (bezelerin arasına sürmek için),
İç harcı için:
İsteğe bağlı olarak; ıspanaklı iç veya patatesli iç veya kıymalı iç veya peynirli iç...
kıymalı, peynirli vede patatesli olur)
Yapılışı:
Derin bir kabın içinde mayayı, 1.5 su bardagi ılık su ve süt karışımı ile eritin. İçine biraz tuz ve sıvı yağ ekleyip karıştırın. Aldığı kadar unla iyice yoğurun. Hamurun uzerine nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 5-6 tane beze yapın ve tepsiye dizin. Bezeleri, merdane yardımıyla, pasta tabağı büyüklüğünde açın, yağlanmış servis tapağına koyun. Bütün bezeleri bu şekilde açın ve bezelerin hem altını hem üstünü iyice yağlayıp, üst üste koyun. Bütün bezeleri böyle açıp, yağladıktan sonra çarsaf veya sofra bezini yere veya yemek masasına serin. Açtığınız bezelerden birini çarşafın üzerine koyun, dikkatlice her tarafindan çekiştirerek incecik açın. iç harçtan açtığınız hamurun üzerine serpiştirin ve örtüyü kaldırarak, hamurun iki tarafını, ortada birleştirin. Yağlanmış tepsiye, ister uzunlamasına, ister gül gibi kıvrımlı, isterseniz de dilim dilim keserek yerleştirin. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayıp, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180-200 derecede kızarıncaya kadar pişirin
Not: Yanında Buz gibi Ayranla Daha lezettli olur,Yada herhangi Bir hoşaf (Erik,Kızılcık Şerbeti,Limonata yada Üzüm vb...) türü ile de
AFIYET OLSUN