RUMELİ USÛLÜ KAHVALTILIK (ajvar)
malzemelerimiz:
5 kğ kırmızı salçalık biber
2 kğ patlıcan
1-2 kğ havuç
1/2 lt sıvıyağ
1 çay bardağı sirke
1 su bardağı domates salçası
sarımsak
tuz
arzu ederseniz 1 demet maydanoz
yapılışı
kırmızı biberleri ve patlıcanları yıkayıp kurutuyoruz.
büyük boy fırın poşeti (hindi için )içine doldurup fırında pişiriyoruz.yada ocak üzerinde közleyin ben poşette tercih ediyorum pratik oluyor.
havucu yıkayıp doğrayıp iyice haşlayın.
patlıcanlar,biberler ve havucu mutfak robotuna alın ve iyice çekin.
sonra büyük bir tencereye alıpüzerine salça,sirke,yağ,tuz ekleyip ateşe alın. karıştırarak kaynamaya başladığı andan itibaren tam 10 dk. pişirin.
ateşten alın içine döğülmüş sarımsakları ve isterseniz ince kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın. sıcak sıcak kavanozlara doldurun.
kavanoz kapaklarınızı (daha önce kullanılmamış olucak ) bir tencere içine alın ve kaynatın.
sıcak sıcak sudan dikkatli bir şekilde çıkarıp hemen kapaklama işlemine geçin ve kavanozları ters çevirin.
bu şekilde soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin