Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Yemek Tariflerinde Kullanılan Ölçülerin Değerleri...

    Admin(Uçkun)
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1556
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    Yemek Tariflerinde Kullanılan Ölçülerin Değerleri... Empty Yemek Tariflerinde Kullanılan Ölçülerin Değerleri...

    Mesaj  Admin(Uçkun) Cuma 16 Ekim - 22:33:13

    Ölçüler
    Bir bardak su -------------200 gr.
    Bir bardak süt ------------225 gr.
    Bir bardak un------------ -150 gr.
    Bir bardak toz şeker -----240 gr.
    Bir bardak pudra şekeri -180 gr.
    Bir bardak kakao --------100 gr.
    Bir bardak irmik ---------170 gr.
    Bir çorba kaşığı
    margarin veya tereyağı ---40 gr.
    İki çorba kaşığı kakao ---30 gr.
    İki çorba kaşığı şeker ----50 gr.


    Ölçülerin Kaşık Karşılığı
    25 gr. Rende kaşar peynir ---------dört çorba kaşığı
    25 gr. Hindistan cevizi rendesi --dört çorba kaşığı
    25 gr. Toz şeker --------------------iki çorba kaşığı
    25 gr. Un ---------------------------iki çorba kaşığı
    25 gr. Nebati yağ ------------------iki çorba kaşığı
    20 gr. Pirinç ------------------------bir çorba kaşığı
    30 gr. Pirinç unu ------------------bir çorba kaşığı
    30 gr. Domates salçası -----------bir çorba kaşığı
    120 gr. Süt -------------------------bir çay bardağı


    Besinler Buzdolabında Ne Kadar Kalabilir
    Süt (kutu) --------------10 - 15 gün
    Süt (kaynamış) ----------2 - 3 gün
    Çiğ et (kıyma hariç) ----2 - 5 gün
    Çiğ balık ----------------1 - 3 gün
    Pişmiş et ----------------3 - 6 gün
    Tavuk -------------------2 - 5 gün
    Salata (kuru) -----------2 - 4 gün
    Peynir (suda) -------------10 gün
    Peynir (salamura) ---3 - 4 hafta
    Yumurta -------------3 - 4 hafta
    Kaymak ----------------1 - 2 gün


    ÖLÇÜLER
    ------------SU BARD --Y. KAŞIĞI --K. FİNCANI

    Arpa şehriyesi ---250 gr. --------15 gr.
    Bulgur ------------200 gr. --------12 gr. -----------60 gr.
    Fındık, Badem --100 gr. ----------6 gr. -----------25 gr.
    Galeta Unu ------110 gr.
    İrmik --------------170 gr. --------10 gr. -----------55 gr.
    Kaş. peyniri
    (rende) --------------65 gr. ----------4 gr. -----------25 gr.
    Karabiber --------------------------------------------7.5 gr.
    Kakao ------------125 gr.-------- 8-9 gr.---------- 25 gr.
    Kuru fasulye ----200 gr.--------- 60 gr.
    Margarin --------180 gr. ---------15 gr. -----------50 gr.
    Makarna,şehriye 250 gr. --------15 gr.
    Mısır unu --------150 gr.
    Mercimek --------200 gr.--------- 12 gr. -----------60 gr.
    Nohut ------------200 gr. ---------12 gr.
    Nişasta ----------125 gr. ---------8-9 gr.
    Pirinç ------------200 gr. ----------12 gr. -----------70 gr.
    Pudra şekeri ----125 gr. ---------8-9 gr. -----------25 gr.
    Salça -------------125 gr. ----------30 gr.
    Sıvı yağ ---------250 ml. ---------15 ml. -----------75 ml.
    Su, süt ----------250 ml. ---------15 ml. -----------75.ml
    Toz şeker -------200 gr. ----------15 gr.----------- 70 gr.
    Tuz ---------------------------------------------------20 gr.
    Un --------------125 gr. ----------8-9 gr. ----------50 gr.
    Yoğurt ---------210 gr. ------------70 gr.


    ISILAR
    Fırın Isısı

    150º C ---------------Ilık
    170º-190º C --------Orta
    220º C --------------Sıcak
    230º-240º C -------Kızgın



    CİNSİ SICAKLIK PİŞME SÜRESİ

    Kalın Börekler ----------175º-210º C --------35-45 dk.
    İnce börekler ------------150º-180º C --------25-35 dk.
    Yağlı kek, bisküvi,
    kurabiyeler --------------200º-220º C --------30-35 dk.
    Balıklar -----------------200º-220º C --------30-35 dk.
    Kuzu eti ----------------200º-260º C-------- 30-35 dk.
    Dana eti ----------------200º-280º C --------40-60 dk.
    Tavuk çeşitleri ---------175º-200º C --------40-50 dk.
    Güveçler ----------------175º-230º C --------40-60 dk.

      Forum Saati Ptsi 13 Mayıs - 15:28:42