Malzemeler :
Kuru kabak (kofik)
250 gr. kuzu eti
1,5 su b. pirinç
4 soğan
1 çorba k. domates salçası
1 tatlı k. biber salçası
1 tutam maydanoz
Kuru nane
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
Su
Hazırlanışı
İç harcı için karıştırma kabına satırdan geçirilip kıyma haline geçirilmiş kuzu etini, pirinci, doğranmış soğanı, salçayı, ince doğranmış maydanoz, tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
Önceden sıcak suda bekletilmiş kuruların içi tam dolu olmayacak şekilde iç harç ile doldurulur. Tencereye dolmaları dizdikten sonra üzerine suyunu vererek pişmeye bırakın. Ocaktan almaya yakın üzerine varsa sumak da dökerek pişirebilirsiniz.