KUZU ETLİ ŞEVKETİ BOSTAN
MALZEMELER:
1 kg şevketi bostan
1/2 kg kuşbaşı kuzu eti
1 çay bardağı Zeytinyağı
1 baş kuru soğan
TERBİYESİ İÇİN:
1 adet limon suyu
1 y.kaşığı un
HAZIRLANIŞI:
Şevketi Bostanların sert kısımlarını ayıklayın. Kuzu etini zeytinyağında kavuralım.Kavurulurken doğranmış soğanı ve Şevketi Bostan'ı ilave edelim 10 dk. daha kısık ateşte kavuralım. Üzerini örtecek kadar su ve tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatalım. 40 dk. kadar kısık ateşte pişen yemeğe ayrı bir kapta karıştırdığınız limon suyu ve unu karıştırıp 5 dk. sonra ateşten alalım. Servis yapalım.
AFİYET OLSUN