Hamsili Pilav Tarifi
Malzemeler (6 kişilik)
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç 2 soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı 1 demet taze soğan Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı toz şeker Kuş üzümü, dolmalık fıstık Tuz, karabiber, yenibahar
Yapılışı:
Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra mısır unuyla harmanlayın. 15 dakika bekletin. Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün. Soğanları temizleyip kıyın. Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun. Dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Pirinç ve sıcak suyu ekleyin.J3ir taşım kaynatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip harmanlayın. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın. Isıya dayanıklı yuvarlak ve derin kaseleri yağlayın. İçlerini ikiye ayrılmış hamsi filetolarıyla kaplayın. Üzerine pilavı yayın. Kalan filetoları da aynı şekilde sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın. Servis sırasında ters çevirerek servis tabağına aktarın. Sıcak ya da ılık servis yapın.