PATLICANLI SELANIK SALATASI
Malzemeler;
3 adet orta boy patlican
6 adet yeşil sivri biber
1,5 su bardaği süzme yoğurt
1 fincan sicak su
3 diş sarmisak
1 çay kaşigi tuz
1/2 su bardaği sizma zeytinyaği
1/2 demet maydanoz
2 adet orta boy domates
Patlicanlarimizi ve biberlerimizi ocakta, firinda (ben firinda közledim) ya da mangal ateşinde yumuşayincaya kadar közlüyoruz. Yanmiş olan kabuklarini soyuyoruz. Patlicanlarimizin kararmasindan endişe ediyorsak, bir limonun suyu ve yarim su bardağı zeytinyağimizi kariştirip patlicanlarimizi bu sosun içinde bekletiyoruz. Biberlerimizi de birer santimlik parçalar halinde dilimliyoruz. Süzme yoğurtumuzu geniş ve derin bir kaba aktarip üzerine 1 fincan sicak su ve dövülmüş sarmısaklarimizi ekleyip karıştırıyoruz ve tuzumuzu da ilave edip, patlıcanlarimizi kesme tahtamizin üzerinde incecik doğrayip sarimsakli süzme yoğurdumuzun içine aktariyoruz, közlenmis ve dogranmis biberlerimizle, cigden dogradigimiz iki domatesimizi de ekliyoruz, tahta bir kaşikla hafifce karistirip servis tabağimiza aliyoruz. Üzerine sizma zeytinyağimizi gezdirip.İncecik kiyilmis maydanoz veya taze naneyle süsleyip servise sunuyoruz.
Afiyetler olsun...
Malzemeler;
3 adet orta boy patlican
6 adet yeşil sivri biber
1,5 su bardaği süzme yoğurt
1 fincan sicak su
3 diş sarmisak
1 çay kaşigi tuz
1/2 su bardaği sizma zeytinyaği
1/2 demet maydanoz
2 adet orta boy domates
Patlicanlarimizi ve biberlerimizi ocakta, firinda (ben firinda közledim) ya da mangal ateşinde yumuşayincaya kadar közlüyoruz. Yanmiş olan kabuklarini soyuyoruz. Patlicanlarimizin kararmasindan endişe ediyorsak, bir limonun suyu ve yarim su bardağı zeytinyağimizi kariştirip patlicanlarimizi bu sosun içinde bekletiyoruz. Biberlerimizi de birer santimlik parçalar halinde dilimliyoruz. Süzme yoğurtumuzu geniş ve derin bir kaba aktarip üzerine 1 fincan sicak su ve dövülmüş sarmısaklarimizi ekleyip karıştırıyoruz ve tuzumuzu da ilave edip, patlıcanlarimizi kesme tahtamizin üzerinde incecik doğrayip sarimsakli süzme yoğurdumuzun içine aktariyoruz, közlenmis ve dogranmis biberlerimizle, cigden dogradigimiz iki domatesimizi de ekliyoruz, tahta bir kaşikla hafifce karistirip servis tabağimiza aliyoruz. Üzerine sizma zeytinyağimizi gezdirip.İncecik kiyilmis maydanoz veya taze naneyle süsleyip servise sunuyoruz.
Afiyetler olsun...