Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Selanik Usulu,Pırasa Koftesi

    Admin(Uçkun)
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1556
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    Selanik Usulu,Pırasa Koftesi Empty Selanik Usulu,Pırasa Koftesi

    Mesaj  Admin(Uçkun) Çarş. 11 Ağus. - 13:57:30

    Selanik Usulu,Pırasa Koftesi 33497_418676326107_69329521107_4500673_6195079_n

    PIRASA KÖFTESİ

    Malzemeler:
    1 kilo pırasa
    250 gr.yağsız kıyma
    1 yumurta
    tuz,karabiber
    Kızartmak için:
    Sıvı yağ
    yumurta
    un

    Yapılışı:
    Pırasaların dış yaprakları ayıklandıktan sonra 3-4 cm lik boyutlarda kesilir ve yıkanır.Bir tencerede yumuşayana kadar haşlanır.
    Haşlanan pırasalar bir kevgire alınır ve buzdolabında birkaç saat suyunusüzmesi için bekletilir.Buzdolabında bekletmek daha doğrudur.Suyunu süzen pırasalardan avucumuzun içine alabildiğimiz miktarda alır ve 2 avucumuz arasında tüm gücümüzle sıkıp suyunu çıkartır ve başka bir kaba koyarız .Ben bu sıkma işlemini yaparken ,mutfaktaki lavabonun içine bir kevgir
    koyarım ki sıkma sırasında avucumdan kaçan pırasalar lavaboya düşüp ziyan
    olmasınlar.Sonra da kevgirde biriken pırasaları sıkar suyunu çıkartır ve diğer sıkılmış pırasaların yanına koyarım. Haşlanmış ve suyu iyicene sıkılmış pırasaları mikserden geçiririz.*
    Artık pırasalar köfte olmaya hazırdır.
    İçine kıymayı,bir bütün yumurtayı,biraz tuz ve biraz karabiberi de ekledikten sonra iyicene yoğurur ve köfte şeklini veririz.
    Pırasa köftelerini biraz büyükçe ama çok kalın yapmamak gerekir.Çünkü onlar
    kızartılırken hem toplanacaklar hem de boyut olarak ufalacaklardır.
    Sıvı yağımızı bir yandan kızdırırken ,diğer yandan da köfteleri önce una
    sonra da çalkalanmış yumurtaya batırıp kızgın yağda çevirerek kızartır ve
    dibine havlu kapıdı serilmiş bir tabağa alırız.
    Bu nefis pırasa köftelerini ister sıcak isterseniz soğuk olarak da
    yiyebilirsiniz.
    Afiyet olsun,

      Forum Saati Salı 7 Mayıs - 22:45:09