Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Karadeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar...

    FerahBurcu
    FerahBurcu
    Süpermoderatör
    Süpermoderatör


    Mesaj Sayısı : 354
    Kayıt tarihi : 11/08/09

    Karadeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Empty Karadeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar...

    Mesaj  FerahBurcu C.tesi 12 Mart - 18:20:58

    Mısır çorbası


    Karadeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Misircorbasi

    Malzemeler:

    2 bardak mısır yarmasıKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 bardak barbunya fasulyeKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 çorba kaşığı tuzKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1bardak yoğurtKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 6 bardak su

    Yapılışı:

    Barbunyayı önceden haşlayın ve süzün. Çorba tenceresine suyu koyduktan sonra içine mısır yarmasını dökün. On dakika kadar karıştırarak kaynatıp içine
    barbunya fasulyeyi ilave edin. Tuz ve yoğurdu karıştırarakKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev hafif ateşte kaynamakta olan çorbaya azar azar dökerek ilave edin. Kısık ateşte 5-10dakika kadar daha pişirin.


    Kara Lahana Çorbası

    Karadeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Esramutfakta61_kara_lahana


    Malzemeler:

    1 kg kara lahanaKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 6 bardak suKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 bardak mısır yarmasıKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 bardak barbunya fasulyeKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 kahve fincanı kuyruk yağıKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1Karadeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev5 bardak mısır unuKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev tuz.

    Yapılışı:

    Fasulyeyi kaynatıp suyunu süzün. Lahanaları sıcak suda haşlayıp ince ince doğrayın. Tencereye suKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev lahanaKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev mısır yarması ve mısır ununu sırayla ilave edin.Karıştırarak pişirin ve fasulyeyi ilave edin. Kuyruk yağını bir başka kapta eriterek ekleyin. Tuz ilave edip 30 dakika pişirin.

    Hamsili pirinç pilavı

    Karadeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Hamsili-pilav


    Malzemeler:

    2 kg hamsi balığıKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 2 su bardağı pirinçKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 2 su bardağı suKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 paket kuş üzümüKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 paket kuru üzümKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 paket çam fıstığıKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 tatlı kaşığı naneKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 yemek kaşığı tuzKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 çay kaşığı karabiberKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 2 yemek kaşığı tereyağı

    Yapılışı:

    Hamsileri ayıklarken kılçığını da çıkarın. İyice yıkayıp temizleyip suyunu süzdürün. Piirnçleri de iyice yıkayın ve suyunu süzüzn. Kuş üzümünüKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev kuru üzümüKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev fıstıklarıKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev naneKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev tuz ve karabiberi piirnçle harmanlayın. Bu karışımı bir bardak suyla birlikte hafifçe kavurun. Fırın tepsisinin kenarlarına aralıksız olarak hamsileri dizin. Ortasına hazırladığınız karışı dökerek yayın. Tepsinin kenarlarına dizdiğiniz hamsileriKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev tepsinin içine doğru çevirin. Kalan tüm hamsileri aralıksız olarakKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev pirincin üzerini tamamen kapatacak şekilde dizin. Üzerine 1 bardak su ilave edin. Tereyağını eritip üzerine gezdirin. 20 dakika fırında pişirin.

    Karadeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Karalahana_dolmasi


    Kara lahana dolması

    Malzemeler:

    1 kg kara lahanaKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 2 bardak pirinçKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 2 paket çam fıstığıKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 11 paket kuş üzüzmüKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 su bardağı zeytinyağıKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 demet maydonozKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 4-5 baş kuru soğanKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev tuz.

    Yapılışı:

    Kara lahanaları yıkayıp sıcak suda haşlayın ve suyunu süzerek soğumaya bırakın. Bir tencerede zeytinyağıyla beraber ince ince doğradığınız kuru soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkanmış pirinçKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev fıstıkKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev kuş üzümüKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev tuz ve doğranmış maydonozu ilave edin. Bir bardak su ekleyin ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız bu malzemeyi soğumuş olan kara lahana yapraklarına sarın. Tencereye dizerekKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev üzerine 1Karadeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev5-2 bardak kadar su ilave ederek kısık ateşte 20 dakika pişirin.

    Karadeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Ferhunde_su_boregi

    Su böreği

    Malzemeler:

    8 adet yumurtaKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 7Karadeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev5 bardak unKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 350 gram beyaz peynirKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 demet maydonozKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 2 su bardağı tereyağıKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 tutam tuzKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 2 çorba kaşığı tuzKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 2 çorba kaşığı zeytinyağı.

    Yapılışı:

    Yumurtaları birer birer kırarak çırpın. İçine tuz ve unu ilave ederek yoğurunKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev hamur haline getirin. Diğer bir kapta beyaz peyniri ezerek ince ince kıydığınız maydonozla birbirine karıştırarak iç malzemeyi hazırlayın. Hamuru 13 eşit parçaya bölüp top haline getirin. 12 top hamuru tek tek açın. Yufkalar hazır yufkadan biraz daha kalın olmalı. Toplardan bir tanesini açmadan bırakın. Geniş bir tencerede kaynamakta olan sıcak suyun içine 2 çorba kaşığı tuzu ve zeytinyağını atın. Açtığınız ve biraz kurumuş olan yufkaları önce bu sıcak suya ardından da soğuk suya batırıp çıkartın ve suyunu elinizle hafifçe sıkarak süzdürün. Islattığınız yufkaların üzerine tereyağ sürdükten sonra hazırladığınız maydonozlu peyniriKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev yufkanın üzerine dağıtın. Bütün yufkaları aynı işlemlerden geçirdikten sonra üst üste dizerek tepsiye yerleştirin. Ayırdığınız hamur topunu da açıpKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev bekletmeden yaş olarak en üste serin ve 250 derecedeki fırına verin.30 dakika pişirin.


    Karadeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Burma_tatlisi


    Burma tatlısı

    Malzemeler:

    7Karadeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev5 bardak unKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 yumurtaKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 2 su bardağı sütKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 tatlı kaşığı sıvı yağKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 3 su bardağı çekilmiş fındıkKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 4 su bardağı ceviz içiKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1Karadeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev5 su bardağı tereyağKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 4 bardak suKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 6 bardak toz şeker.

    Yapılışı:

    YumurtaKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev 1 tatlı kaşığı sıvı yağKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev bir tutam tuz ve unuKaradeniz Nutfağı, Yöresel Yemeklerimiz, Yöresel Mutfaklar... Smilev sütle birlikte yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru 15 eşit parçaya bölerek top top yuvarlayın.Oklava ile pişireceğiniz tepsi büyüklüğünde açın. Her bir yufkayı boydan boya 3 geniş şerit halinde kesin. Yufka parçalarının üzerine fındık ve ceviz karışımını serpin. Oklavaya sararak elinizle iki yandan büzün. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Tepsiyi hazırladıktan sonra üzerine erittiğiniz tereyağını sürün. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Diğer yanda şekeri suyla kaynatarak şerbeti hazırlayın. Soğumuş olan burmaların üzerine şerbeti sıcak olarak dökün. Şerbeti çekene kadar bekleyip daha sonra servis yapın

      Forum Saati Salı 7 Mayıs - 15:00:15