AKÇABAAT KÖFTESİ
Malzemeler - İçindekiler
1 kg. kıyma
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
4 dilim bayat ekmek içi
Tuz
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
4 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Yapılışı ;
Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak köfte halinde bir kaba biriktirilir. Köfteler kaptan alınarak ızgarada pişirilir ve sıcak halde servis yapılır..
ÇANAK KEBABI
Malzemeler - İçindekiler
750 gr. kuzu eti
2,5 kaşık margarin
4 patates
2 kuru soğan
8 küçük taze soğan
2 domates veya yarım fincan domates salçası
2 adet kırmızı biber
2 demet dereotu
2 kahve fincanı su
1 büyük yağlı kağıt
Karabiber
Tuz
2,5 kaşık margarin
4 patates
2 kuru soğan
8 küçük taze soğan
2 domates veya yarım fincan domates salçası
2 adet kırmızı biber
2 demet dereotu
2 kahve fincanı su
1 büyük yağlı kağıt
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Kuru soğanı halka halka taze soğanları ise yarımşar parmak uzunluğunda doğrayın. Patatesleri dörde bölün. Domatesleri küçük küçük doğrayın. Sonra bütün bu sebzeleri kuzu eti, domates yoksa salça, kırmızı biber, kıyılmış dereotu tuz karabiber ile birlikte büyükçe bir güvece döşeyin. Suyunu koyun. En üste güveci iyice örtecek yağlı bir kağıt sererek üzerine bir de kapak kapatın. Fırına sürün. 2 saat süre ile etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sofraya güveç kabı içinde getirip, sıcak servis yapın..
BULGURLU TAVUK KÖFTESİ
Malzemeler -
1 Adet Tavuk Göğsü
2 Bardak Ince Bulgur
Yarım Demet Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Tereyagı
3 Bardak Tavuk Suyu
1 Limon
Karabiber
Kimyon
Tuz
2 Bardak Ince Bulgur
Yarım Demet Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Tereyagı
3 Bardak Tavuk Suyu
1 Limon
Karabiber
Kimyon
Tuz
Yapılışı
Tavuğu üç bardak suda haşlayıp doğrayıcdan geçirin. Maydanozu ince ince kıyın. Bulgurun üzerine tavuk suyunu döküp, 20 dakika bekletin. İçine maydanozu, kimyonu, tuzunu,limon suyunu ve didiklenmiş tavuk etini de koyup yoğurun. Bu harçtan küçük köfteler yapın. Bir tavada yağı kızdırıp kırmızı biberi yakın ve köftelerin üzerine dökün.