MISIR UNLU BÖREK
MALZEMELER
Yarım kg mısır unu
250 gr yoğurt
1 bardak ayran
tereyağ
iç malzemesi olarak:
pırasa veya ıspanak
HAZIRLANIŞI
Mısır ununu ve bir miktar tuzu kaynar su ile iyice karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru ikiye bölerek yarısını yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine kaynatılarak süzülmüş pırasayı döşeyin.(İç harç eğer ıspanaksa kaynatmaya gerek yok.)İç harsın üzerine kalan hamuru parça parça ve ya elle ovalayarak ekleyin. Böreğin en üstüne 1 bardak koyu kıvamda ayran ve tereyağ gezdirin.Daha önceden ısıtılmış 200 derece 25-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine yoğurt ve kızdırılmış tereyağı gezdirin.Tepsinin üzerini örtüp 15 dk sonra afiyetle yiyebilirsiniz
Selanik Mutfagi Tum Tarifleri icin
MALZEMELER
Yarım kg mısır unu
250 gr yoğurt
1 bardak ayran
tereyağ
iç malzemesi olarak:
pırasa veya ıspanak
HAZIRLANIŞI
Mısır ununu ve bir miktar tuzu kaynar su ile iyice karıştırarak hamur haline getirin. Hamuru ikiye bölerek yarısını yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine kaynatılarak süzülmüş pırasayı döşeyin.(İç harç eğer ıspanaksa kaynatmaya gerek yok.)İç harsın üzerine kalan hamuru parça parça ve ya elle ovalayarak ekleyin. Böreğin en üstüne 1 bardak koyu kıvamda ayran ve tereyağ gezdirin.Daha önceden ısıtılmış 200 derece 25-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine yoğurt ve kızdırılmış tereyağı gezdirin.Tepsinin üzerini örtüp 15 dk sonra afiyetle yiyebilirsiniz
Selanik Mutfagi Tum Tarifleri icin