ÜSKÜP KEBABI (Yapımı kolay ve yenmesi , lezzetli Balkan yemeğidir.)
Malzemeler :
500 gr. kuşbaşı et
15 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
2 domates
1 defne yaprağı
1 kaşık margarin
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay bardağı su
tuz
nane
karabiber
Yapılışı :
Kuşbaşı etleri bir kaba alın. Domatesleri rendeleyin, arpacık soğan, margarin, sarımsak, rendelenmiş domates, tuz, tane karabiber, defneyaprağı ve biber salçasını ilave edin. Bu karışımda etleri güzelce terbiye terbiye edin. Mümkünse bir gece buzdolabında beklesin.
Toprak güvecin içine terbiye edilmiş etleri alın. Üzerine 1 bardak su ilave edin. Güvecin kapağını hamurla kapatın, hamur yoksa bunu alüminyum folyo ile yapın. Önemli olan güvecin hava almadan pişmesi.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iki buçuk saat pişirin. Fırından çıkınca yaklaşık 30 dk kadar bekletin ve güvecin ağzını açın. Yanında bulgur pilavı ve ayran ile ağızda dağılacak bir lezzet elde etmiş olacaksınız.