Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    Bursa mutfağı

    avatar
    Misafir
    Misafir


    Bursa mutfağı Empty Bursa mutfağı

    Mesaj  Misafir Paz 5 Eyl. - 5:48:53

    Bursa'da her türlü sebze ve meyvedenBursa mutfağı Smilev büyükbaş ve küçükbaş hayvan etinden çok değişik yemek yapılır. Bunların en önemlileri şunlardır: Düğün ÇorbasıBursa mutfağı Smilev Etli Erik YemeğiBursa mutfağı Smilev GavataBursa mutfağı Smilev Zeytinyağlı Enginar DolmasıBursa mutfağı Smilev İskender KebabıBursa mutfağı Smilev İnegöl KöftesiBursa mutfağı Smilev GülvarakBursa mutfağı Smilev Cennet KünküBursa mutfağı Smilev Peynir TatlısıBursa mutfağı Smilev Köpük HelvasıBursa mutfağı SmilevHöşmerimBursa mutfağı SmilevTülbentte kestane şekeri vb.

    Bursa Lokumu

    Malzemeler:

    1 tatlı kaşığı bira mayasıBursa mutfağı Smilev1 yemek kaşığı toz şekerBursa mutfağı Smilev1 yumurta sarısıBursa mutfağı Smilev2 adet patatesBursa mutfağı Smilev 2 kaşık tahinBursa mutfağı Smilev1/2 lt sütBursa mutfağı Smilevçörek otuBursa mutfağı Smilevceviz içiBursa mutfağı Smilev1 kg unBursa mutfağı SmilevsusamBursa mutfağı SmilevtarçınBursa mutfağı SmilevbaharBursa mutfağı Smilevtuz

    Yapılışı:

    Bira mayasıBursa mutfağı Smilev sütBursa mutfağı Smilev toz şeker ve bir yemek kaşığı unu kanştırıp kabartınBursa mutfağı Smilev 1 kg unun içine boşaltın. Haşlanınış ve ezilmiş iki orta boy patatesBursa mutfağı Smilev biraz tuz ve yarım lt sütle yoğrun ve mayalanmasını bekleyin. Mayası kıvama geldiğinde iri bir portakal büyüklüğünde bir parça koparınBursa mutfağı Smilev yağlanmış tepsi üzerinde elle yassıltın ve üzerine dövülmüş cevizBursa mutfağı Smilev biraz toz şekerBursa mutfağı Smilev tarçın ve bahar serpin.Bir-iki kaşık da tahin döküpBursa mutfağı Smilev rulo haline getirin. Hamur bitceye kadar işleme devam edin. Hazırlanan rulolar ya olduğu gibi tepsiye konulupBursa mutfağı Smilev öylece pişirilir sonradan kesilirBursa mutfağı Smilev ya da pişmeden önce kesilip tepsiye öyle dizilir. Pişirmeden önce biraz kabarması için bekletinBursa mutfağı Smilev üzerlerine yumurta sansı sürünBursa mutfağı Smilev susam ve çörek otu serpin. Fırından çıktıktan sonra üzeılne ıslak bezle örtün ve böylece yumuşak olmasını

    Sulu Köfte

    Malzemeler:

    1 kg orta yağlı dana kıymaBursa mutfağı Smilev yarım su bardağı kırık pirinçBursa mutfağı Smilev 3 adet kuru soğanBursa mutfağı Smilev 3 çorba kaşığı sıvı yağBursa mutfağı Smilev 1 kahve fincanı sirkeBursa mutfağı Smilev 2 çay kaşığı karabiberBursa mutfağı SmilevtuzBursa mutfağı SmilevkimyonBursa mutfağı Smilev 3 çorba kaşığı domates salçasıBursa mutfağı Smilev 2 su bardağı sıcak su

    Yapılışı:

    Kıymayı derin bir kaseye koyun. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçBursa mutfağı Smilev tuzBursa mutfağı Smilev kimyon ve karabiber ilave ederek yoğurun. Sirkeyi bir tabağa koyup elinizi sirke ile ıslatarak köfteler yapın. Diğer tarafta sıvıyağda ince doğranmış soğanları kavurun. SalçaBursa mutfağı Smilev karabiberBursa mutfağı Smilev tuz ve 2 su bardağı sıcak su koyup arada bir karıştırarak kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynamakta olan salçalı sosun içine atarak pişirin. Köfteler pişip sosun kıvamı koyulaşınca servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.
    Kemal Paşa Tatlısı

    Malzemeler:

    2 su bardağı toz şekerBursa mutfağı Smilev 2 su bardağı suBursa mutfağı Smilev 2 tatlı kaşığı limon suyu

    Hamur için: Yaklaşık 2 su bardağı unBursa mutfağı Smilev yarım tatlı kaşığı karbonatBursa mutfağı Smilev 2 adet yumurtaBursa mutfağı Smilev 5 yemek kaşığı margarinBursa mutfağı Smilev 5 kibrit kutusu büyüklüğünde tuzsuz taze beyaz peynir

    Yapılışı:

    Şekeri ve unu tencereye koyarak 2-3 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatıp ocağı kapatın. Unu geniş bir tepsiye eleyin. 2 yemek kaşığı un ayırıp kalan unun ortasını açarak yumurtayı kırın ve karbonat ekleyin. Oda sıcaklığında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarini koyarak peyniri rendeleyin. 3-4 dakika yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın. Fırın tepsisini 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın. Hamuru 18 parçaya bölün. Her parçayı ayrılan undan kullanarak elinizde yuvarlayın ve yaptığınız hamur toplarını aralıklarla tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırındaBursa mutfağı Smilev pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkan hamurları ılık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kevgirle şerbetten alıp soğuyunca üzerlerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.



      Forum Saati Salı 7 Mayıs - 15:14:41