SELANİK PIRASALI BÖREK
Ben börek sever bir insanımdır, her türlüsünü severim. Selanik Pırasalı börek de çok sevdiklerimden biridir. Pırasa sevmeyenlerin de çok sevebileceği bir tarif.
Harç için Gerekli Malzemeler:
-1 kg pırasa (mümkünse çok ince olanları seçilmeli)
-1 orta boy soğan
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
-karabiber
-isterseniz harca 150 gr beyaz peynir de eklenebilir
Doğradığınız soğanı sıvıyağda kavurun. İnce pırasalardan temin edin ve ayıklayıp temizledikten sonra (taze soğan doğrar gibi) doğrayarak, kavrulup pembeleşmiş soğana ekleyin. Suyunu çekene kadar kavurun. Bahartaları eklemeyi unutmayın. Dilerseniz (ki bence çok yakışıyor) beyaz peyniri de ufalayıp bu harca ekleyin. Yufkaları dörde bölün ve harçtan yufkalara paylaştırın. Rulo yapıp yuvarlayın ve kendi çevresinde yuvarlayarak gül böreği tabir edilen şekilde döndürün. Üzerine yumurta sürün, çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 230 derece fırında pişirin, pişman olmayacaksınız.Bizden söylemesi :)
Ben börek sever bir insanımdır, her türlüsünü severim. Selanik Pırasalı börek de çok sevdiklerimden biridir. Pırasa sevmeyenlerin de çok sevebileceği bir tarif.
Harç için Gerekli Malzemeler:
-1 kg pırasa (mümkünse çok ince olanları seçilmeli)
-1 orta boy soğan
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
-karabiber
-isterseniz harca 150 gr beyaz peynir de eklenebilir
Doğradığınız soğanı sıvıyağda kavurun. İnce pırasalardan temin edin ve ayıklayıp temizledikten sonra (taze soğan doğrar gibi) doğrayarak, kavrulup pembeleşmiş soğana ekleyin. Suyunu çekene kadar kavurun. Bahartaları eklemeyi unutmayın. Dilerseniz (ki bence çok yakışıyor) beyaz peyniri de ufalayıp bu harca ekleyin. Yufkaları dörde bölün ve harçtan yufkalara paylaştırın. Rulo yapıp yuvarlayın ve kendi çevresinde yuvarlayarak gül böreği tabir edilen şekilde döndürün. Üzerine yumurta sürün, çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 230 derece fırında pişirin, pişman olmayacaksınız.Bizden söylemesi :)