Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Join the forum, it's quick and easy

Sevgi Bahçesi

Sevgi Bahçesine Hoşgeldiniz Sayın Misafirimiz,Siteye giriş yaptığınız için teşekkürler.Eğer Üye olursanız ,Forum dan daha fazla yararlanabilirsiniz.Ayrıca forumun gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz.

Sevgi Bahçesi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüreğine Sevgi Yağmurlarından Bir Damla Düşenlerin Forumu


    LAZ Böreği

    Admin(Uçkun)
    Admin(Uçkun)
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 1556
    Kayıt tarihi : 10/08/09
    Lakap : Yönetici

    LAZ Böreği Empty LAZ Böreği

    Mesaj  Admin(Uçkun) Çarş. 23 Mart - 19:13:48

    LAZ Böreği LAZ-BOREGI-2-646x646
    Tarif için @zeynkurabiye
    MALZEMELER
    Muhallebisi için:
    1kg süt
    2 adet yumurta
    1.5 su bardağı un
    3 su bardağı toz şeker
    1 vaniilya
    HAMURU İÇİN:
    2 yumurta
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    yarım cay bardağı sıvı yağ
    4/5 su bardağı un
    1 su bardağı nişasta
    ŞERBETİ İÇİN:
    3 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    biraz limon
    HAZIRLANIŞI:
    Muhallebinin yapılışı: Sütü, şekeri, yumurtayı, unu karıştırarak pişirin. Pişirdikten sonra içine vanilyayı ekleyin ve soğumaya bırakın.
    Şerbeti kaynatıp soğutun.
    Nişasta hariç hamuru yoğurun, yarım saat dinlendirin. Hamuru 3 e bölün, böldüğünüz hamuruönce birini nişasta serperek baklava yufkası acar gibi acın. Önce merdane ile sonrada oklava ile büyütün. fazla ince olmayacak. Açtığınız yukayı 10 santim genişliğinde şeritlere bölün.
    Her şerit yufkanın başına bir çorba kaşığı dolusu muhallebi koyun ve muska şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine 3-4 kaşık tere yağı eritip dökün.
    170 C Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca şerbetini üzerlerine gezdirin, üzerini kapatıp ılınmaya bırakın.
    NOT: Bu börek tatlısı ılık iken güzel oluyor. Mümkünse piştiği gün tüketin

      Forum Saati Paz 28 Nis. - 15:08:34